"Zelta globusu" ceremonijai rekordzemi televīzijas reitingi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

"Zelta globusu" ceremonijas televīzijas pārraides reitingi noslīdējuši līdz rekordzemam 6,3 miljonu skatītāju līmenim, liecina raidsabiedrības NBC trešdien publiskotie provizoriskie dati.

2021. gadā, kad uz ceremonijas norisi iespaidu atstāja Covid-19 pandēmija ar tās ierobežojumiem, pasākumu televīzijā skatījās 6,9 miljoni cilvēku, bet 2020. gadā - vairāk nekā 18 miljoni.

Pērn ceremonija televīzijā netika rādīta, jo NBC atteicās to darīt, reaģējot uz apsūdzībām par dažādības trūkumu Holivudas Ārzemju preses apvienības rindās un ētiskas dabas problēmām organizācijā.

2023. gada ceremonijas televīzijas pārraides reitingi ir zemākie, kādi jebkad ir bijuši "Zelta globusu" pilna apjoma pasākumam, un tikai nedaudz augstāki par reitingiem 2008. gada pasākumam, kad Holivudas scenāristu streika dēļ uzvarētāji tika izziņoti preses konferencē.

"Zelta globusiem" nav līguma par ceremonijas pārraidīšanu televīzijā no nākamā gada.

NBC atteikusies no daudzgadu līguma un piekrita pārraidīt šā gada ceremoniju kā atsevišķu pasākumu.

Ceremonija tradicionāli notikusi svētdienas vakarā, kad reitingi parasti ir augstāki, bet šogad tā bija pārcelta uz otrdienu.

Vēlāk tiks publiskoti pasākuma reitingi, kuros būs iekļauti NBC straumēšanas platformas "Peacock" dati.

Balvu ceremoniju televīzijas tiešo translāciju reitingi pēdējos gados pieredzējuši kritumu, arī tāpēc, ka jaunākās paaudzes pārslēdzas uz citiem izklaides patērēšanas formātiem, gravitējot vairāk sociālo tīklu un straumēšanas pakalpojumu virzienā.

Galvenās "Zelta globusu" godalgas otrdien tika piešķirtas īru komēdijai "The Banshees of Inisherin" ("Inišerinas Banšī") un Stīvena Spīlberga pusautogrāfiskajai drāmai "The Fabelmans" ("Fabelmani").

Abas kinolentes pretendē arī uz galvenajiem "Oskariem" ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā, kas paredzēta 12. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu