Rīgā atgriezīsies ģitārmūzikas virtuozs Stīvs Vejs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāk kā desmit gadu pārtraukuma 5. maijā koncertzālē "Palladium Rīga" atgriezīsies roka ģitāras virtuozs Stīvs Vejs. Amerikāņu roka ģitāras pārvaldītājs, komponists un producents pazīstams ar mūzikas skanējumu, kurā apvienojas radošums un tehniskā meistarība.

Stīvs Vejs pazīstams ar savu unikālo ģitāru kolekciju, kuras viņš vairākkārt maina koncerta laikā. Kamēr lielākā daļa mūziķu iekļaujas konkrētā mūzikas kategorijā, Vai daiļradi joprojām grūti iekļaut viena stila robežās. Mākslinieks lepojas ar vairāk nekā 15 miljoniem pārdotu ierakstu karjeras laikā, trim "Grammy" balvām un 15 balvas nominācijām. Spēlējis arī kopā ar leģendāro ģitāristu Frenku Zapu un grupām "Alcatraz", "The David Lee Roth Band" un "Whitesnake". Kopīgi ar savu kādreizējo skolotāju Džo Satriani, stīgu burvis Vejs 80.-tajos gados noformēja roka ģitāras virtuozitātes standartu. 2011. gadā mūziķis uzstādīja Ginesa pasaules rekordu, vadot visvairāk apmeklēto tiešsaistes ģitāras nodarbību.

Stīva Veja jaunākais, nu jau 13 studijas albums "Inviolate" tika izdots 2022. gada janvārī un tā ietvaros viņš dodas turnejā, kā vienu no pieturvietām izvēloties koncertzāli "Palladium Rīga". Ģitārists par gaidāmo koncertturneju stāsta: "Mūsu iepriekšējā koncertturneja Ziemeļamerikā bija izcila. Es un grupa esam tikpat ieeļļoti un gatavi kā jebkad. Esmu sajūsmā, ka beidzot varēšu atvest savu "Hydra" ģitāru uz Eiropu, jo man tās ļoti pietrūka pēdējā Eiropas skrējienā. Jaunais albums "Inviolate" ir saņēmis atsaucību no klausītāju puses, tā ir ārkārtīgi pozitīva un izpaudās koncertu apmeklētībā un skatītāju enerģijā. Mēs ar nepacietību gaidām šo turneju." Mūzikas kritiķi neskopojas ar izciliem koncerta novērtējumiem.

"Hydra" ģitāra ir speciāli dizainēta sadarbībā ar Stīvu Veju, un tās konstrukciju veica japāņu speciālisti populārajā ģitāru ražotnē "Ibanez". Ģitārai ir trīs grifi, tā papildināta ar iestrādātām, plašām modulācijas iespējām un ieturēta steam-punk stilistikā, sasaucoties ar jaunā albuma dziesmu “Teeth of the Hydra” (“Hidras zobs”).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu