"Aizdegsim sveces un lūgsim par viņu" - aktiera Džuliana Sanda meklēšana turpinās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Aizvadītajā nedēļā TVNET ziņoja par britu aktiera Džuliana Sanda pazušanu Sengeibriela kalnos Losandželosā, Kalifornijā. Jau desmito dienu turpinās 65 gadus vecā vīrieša meklēšana, kuras sekmīgumu ietekmē nepastāvīgie un skarbie laikapstākļi kalnu masīva teritorijā. 

Glābēji atsākuši meklēšanu no gaisa ar helikopteru, informē resurss "Business and Politics". 

"Džuliana Sanda meklēšana turpinās tikai ar helikopteru," teikts Sanbernardīno apgabala šerifa departamenta paziņojumā, papildinot: "Nedēļas sākumā kalna nogāžu rietumu pusē tika novērotas lavīnas, un efektīvi meklēšanas un glābšanas pasākumi uz zemes joprojām to dēļ mēdz kavēties. Tiks veiktas papildus aviācijas pārmeklēšanas, tomēr meklēšanai nav noteikts konkrēts dienas laiks vai ilgums."

Policija norādīja, ka tālruņa zvani no aktiera tālruņa tika konstatēti 15. janvārī un liecināja, ka Sands, kurš pazīstams kā liels aktīvā dzīvesveida piekritējs, dodas uz Boldija kalna apgabalu. Tika mēģināts fiksēt papildus tālruņa ping signālus no mobilo sakaru operatora, taču tie bija nesekmīgi mobilā pakalpojuma trūkuma un, visticamāk, mobilā tālruņa strāvas padeves pārtraukuma dēļ. viņi norādīja. Uztvertā aktivitāte, kura, acīmredzot, tika fiksēta ar vienas dienas aizkavēšanos, tika uztverta caur Sanda Apple iPhone operētājsistēmu un deva iespējamo atrašanās vietu vienā no takām, kas ved uz Boldija kalna virsotni. Šo teritoriju pārbaudīja glābēji pārbaudīja gan zemes, gan ar helikopteru, tomēr meklējumi bija nesekmīgi. 

Laikapstākļu situācijas nopietnību Kalifornijas ziemeļos nesenā paziņojumā uzsvēris arī ASV prezidents Džo Baidens. Viņš norīkojis sniegt federālo palīdzību, lai atbalstītu vietējo kopienu atjaunošanas centienus apgabalos, kurus kopš aizvadītā gada decembra nogales skārušas spēcīgas vētras, plūdi, zemes un dubļu nogruvumi.

Tikām sociālajos tīklos papildinās laba vēlējumi un uzmundrinājumi no dažādu sabiedrībā pazīstamu cilvēku puses. Aktieris Metjū Modins savā Twitter kontā ierakstījis: "Džulians Sands ir brīnišķīgs cilvēks, vīrs, tēvs un draugs tik daudziem. Viņš ir patiesi maiga un laipna dvēsele. Turpiniet degt sveces, lai viņš droši atgrieztos no kalna, kurš viņam tik ļoti patīk."

Savas rūpes šai pat vietnē izteicis Anglijas Baznīcas garīdznieks Ričards Kols: "Džulianu Sandu es mazliet pazinu 80.-tajos gados, kad viņa brālis ar manu labāko draugu dzīvoja kopā dzīvoklī, kuru bija apsēdusi peļu infekcija. Džulians bija tik žilbinošs un tik apburošs, un visi, kas viņu mīl, uztraucas. Es lūdzu par viņa drošu atgriešanos."

Kinoproducenta Frenka Māršala tvīts apliecina: "Manas cerības un domas ir kopā ar mana mīļā drauga un brīnišķīgā aktiera Džuliana Sanda ģimeni. Viņš ir pazudis Boldija kalnā. Lūgsim, lai notiktu brīnums."

Džuliana Sanda pazīstamākās lomas ir "Istaba ar skatu" (A Room With a View, 1985, trīs ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars"), "Burvis" (Warlock, 1989) un "Meitene ar pūķa tetovējumu" (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011), kā arī seriālos "Stargate SG-1" (1997-2007) un "Melnais saraksts" (Blacklist, 2013 - līdz šim brīdim).

1990. gadā Sands apprecējās otrreiz ar rakstnieci Jevgēņiju Citkoviču, viņš ir triju bērnu tēvs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu