Bjorkas meita Isadora izdod pirmo oriģināldziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Islandiešu dziedātājas un komponistes Bjorkas meita Isadora (Ísadóra Bjarkardóttir Barney) izdevusi savu pirmo solodziesmu ar nosaukumu "bergmál", ziņo tīmekļa žurnāls “New Musical Express” (NME).

Dziesma iekļauta Reikjavīkas postfolkloras apvienības "Post-Dreifing" jaunajā kompilācijas albumā "DRULLUMALL 4".

Daloties ar jaunumiem par albumu savā Instagram kontā, kolektīvs rakstīja: "Dārgie draugi, DRULLUMALL 4 ir iznācis! 14 brīnišķīgas dziesmas no dažādiem Islandes nostūriem beidzot ir sasniegušas virsmu. Tas ir aizraujošs mākslinieku sajaukums, daži no viņiem šīs izlases dēļ ir pacentušies vairāk, nekā jebkad agrāk, bet citiem tā iezīmē viņu pašu pirmo iepazīstināšanu ar sevi."

Isadora darbojusies arī kā Bjorkas dziesmas "Her Mother’s House" līdzautore un mūziķe – šis skaņdarbs iekļauts 10. mūziķes studijas albumā "Fossora". Dziesmas motīvs: māte un bērns kā putns un putnēns, kuram reiz lemts atstāt ligzdu.

Filmu veidotāja un dziedātāja Isadora – pazīstama arī ar savu pseidonīmu Doa – ir dziedātājas Bjorkas un multimākslinieka Metjū Bārnija meita. Kopā ar māti apliecinājusi sevi arī aktrises ampluā, režisora Roberta Egersa skarbajā vikingu eposā "Ziemeļnieks" (The Northman, 2022). Filmā piedalījās arī Nikola Kidmena, Kleass Bengs, Anija Teilore-Džoja, Ītans Hauks un Vilems Defo.

Savā atsauksmē par filmu NME kritiķis Alekss Flods (Alex Flood) raksta: “Iespējams, visbriesmīgākā ir epizode, kad Bjorka bez acīm čukst savu pravietojumu galvenajam varonim Amletam milzīgā, spalvām rotātā gaišreģes tērpā. Ja Islandes mūzikas ikonas nākamajā albumā skanēs tikai vikingu dzeršanas dziesmas, mēs nesūdzēsimies!”

Runājot par savu jaunāko albumu, "Fossora", Bjorka uzsver, ka tā vēstījumā liela nozīme ir abiem viņas bērniem, arī dēlam Sindri, kuri līdzdarbojās tā tapšanā: "Man šķita dīvaini viņus neiekļaut albumā. Droši vien tas ir saistīts ar faktu, ka viņi abi tagad ir pieauguši. Tas šķita svarīgi, lai es varētu viņiem pajautāt, vai viņi vēlas sadarboties un viņiem būtu iespēja pateikt nē, pamatojoties uz pašiem savu, nobriedušu lēmumu. Tagad viņi ir līdzvērtīgi man."

Sindri piedzima 1986. gadā, kad Bjorka bija precējusies ar savu pirmo vīru Toru Eldonu, ar kuru kopīgi nodibināja grupu "The Sugarcubes". Abu laulība ilga tikai gadu, savukārt Isadora ir dzimusi 2002. gadā, kad mūziķe bija kopā ar mākslinieku Metjū Bārniju. Diemžēl pāris izšķīrās 2013. gadā, un Bjorka atzinusi, ka tā bijusi viena no pašām sāpīgākajām pieredzēm viņas mūžā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu