Izsludināts atklāts konkurss Valmieras teātra ēkas rekonstrukcijas atlikušajiem darbiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valmieras teātris
Valmieras teātris Foto: Valmieras teātris

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinājusi atklātu konkursu Valmieras drāmas teātra ēkas rekonstrukcijas pabeigšanai atlikušajiem būvdarbiem, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Atbilstoši izsludinātā iepirkuma nosacījumiem paredzamais būvdarbu izpildes termiņš ir 14 mēneši. Būvuzņēmumi piedāvājumus var iesniegt līdz 2023. gada 1. marta plkst. 10.

Pēc līguma izbeigšanas ar pilnsabiedrību "SBSC", VNĪ neatliekamo darbu izpildei ēkā piesaistīja būvnieku SIA "Aimasa". Tas darīts ar mērķi, lai izvairītos no konservācijas un varētu turpināt būvprojektā paredzētos darbus. Līgums ar "Aimasa" par 1,75 miljoniem eiro tika noslēgts 2022.gada novembra sākumā.

VNĪ norāda, ka patlaban darbi norit atbilstoši plānotajam būvdarbu grafikam. Līdz maijam Valmieras drāmas teātra ēkā turpināsies neatliekamie būvdarbi nesošo konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes nodrošināšanai, tostarp pamatu pastiprināšana, izbūve un ēkas nesošo konstrukciju izbūve atbilstoši būvprojekta risinājumiem.

VNĪ pērn izbeidza līgumu ar iepriekšējo teātra ēkas rekonstrukcijas būvdarbu veicēju - pilnsabiedrību "SBSC", jo tā pēc vairākkārtējiem pieprasījumiem nespēja atbilstoši normatīviem (tostarp Ekonomikas ministrijas izstrādātajām vadlīnijām par būvniecības izmaksu sadārdzinājuma novērtēšanu un kompensēšanu) pamatot būvniecības izmaksu sadārdzinājuma 50% apmērā no būvdarbu līguma summas (jeb 3,8 miljonu eiro ar PVN) cēloņsakarību ar Krievijas sākto karadarbību Ukrainā. Tāpat pilnsabiedrība nespēja iesniegt dokumentus, kas apliecinātu pieprasītā sadārdzinājuma pamatotību vairākās tāmes pozīcijās.

Arī faktiskā darbu izpilde būtiski atpalika no līgumā paredzētās - 2022. gada 30. septembrī šī izpilde bija 21%, lai gan atbilstoši grafikam bija jābūt paveiktiem 50% no kopējā būvdarbu apmēra.

Arī Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa pārbūves projektā pilnsabiedrība "SBSC" atpaliek no līguma būvdarbu grafikā paredzētās darbu izpildes - šajā projektā būvniekam ir uzdots mobilizēt resursus līguma savlaicīgai izpildei un rezultātu sasniegšanai.

Pēc rekonstrukcijas pabeigšanas 2024. gada pirmajā pusē Valmieras drāmas teātra ēkai būs paaugstināta energoefektivitāte un uzlabota energovadība. Teātra darbiniekiem būs nodrošināta komfortablāka darba vide, izbūvēta jauna "black box" zāle, kā arī uzlabota vides pieejamība. Plānotās Valmieras drāmas teātra projekta kopējās izmaksas ir 10,41 miljons eiro, kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes un citas izmaksas.

Būvdarbu iepirkums tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Energoefektivitātes paaugstināšana Valmieras drāmas teātrī Lāčplēša ielā 4, Valmierā" ietvaros. Būvdarbi tiks īstenoti ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās" ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu