Iznācis 15 autoru eseju krājums par rakstīšanas procesu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Par to, kas baro rakstnieku, kādas ir viņa gaišās ieceres un melnais haoss, kā iemācīties uzticēties vārdam un par ko autors domā, kad domā par rakstīšanu, iespējams uzzināt nupat izdotā eseju krājumā. 

Kā raksturo viena no krājumā iekļautajām autorēm, rakstniece Inga Žolude, grāmata sniedz unikālu iespēju ielūkoties piecpadsmit mūsdienu latviešu rakstnieku laboratorijās: "No funkcionāli praktiskām līdz alķīmiski mistiskām vai pat dievišķām savā iekārtojumā, tās glabā praktiskus padomus, teorētiskas nostādnes, filozofiskas pārdomas un personiskas refleksijas. Šie aizkadra stāsti atklāj, kā vispār kaut kas tiek radīts, un izgaismo tos instrumentus, kas noderēs ikvienam, kurš nodomājis rakstīt, vai ikvienam lasītājam, kurš jebkad vēlējies uzzināt vairāk par teksta tapšanu."

Redaktore Gundega Blumberga papildina: "Pazīstamākie mūziķi ik pa laikam vienojas kopīgā dziesmā, radot hitu, kas piesaista publikas uzmanību. Rakstnieki uz ko tādu vēl nebija sadūšojušies, bet, ticiet man, bija vērts gaidīt un sagaidīt. Piecpadsmit neatkārtojamas balsis tagad savijušās pārliecinošā kopkorī, apliecinādamas: rakstīt ir laime, bez rakstīšanas nav dzīves."

Rakstniece Dace Rukšāne spriež: "Varbūt šī grāmata dos iedvesmu kādam sākt (vai turpināt) rakstīt, bet varbūt tieši otrādi."

Krājumā ar savām esejām dalījušies: Andris Akmentiņš, Guntis Berelis, Māris Bērziņš, Inga Gaile, Nora Ikstena, Ilze Jansone, Arno Jundze, Laima Kota, Andra Manfelde, Gundega Repše, Dace Rukšāne, Kristīne Ulberga, Osvalds Zebris, Andris Zeibots un Inga Žolude. 

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, tās mākslinieks ir Jānis Esītis. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu