“Sudden Lights" izdod šūpuļdziesmu pasaulei un iepazīstina ar tās videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto/Ritvars Stankevičs

Pēc vairāku gadu pārtraukuma grupa "Sudden Lights" izdod dziesmu angļu valodā ar latvisku nosaukumu "Aijā". Tajā sastopas apkārtvaldošā trauksme un nomierinošas šūpuļdziesmas motīvs. Dziesma tapusi pagājušajā vasarā kā grupas reakcija uz pasaulē notiekošo, tāpēc tā ir šūpuļdziesma pašiem sev un trakojošai pasaulei.

"Aijā" ir viena no dziesmām, kas piedalās LTV konkursā "Supernova", kura uzvarētājs iegūs tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija".

Grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis dziesmas jēgu skaidro sekojoši: "Šūpuļdziesma, manuprāt, ir skaistākā un mīlestības pilnākā mūzikas forma. Redzot tumšos pasaules notikumus un ļaunuma izpostītās cilvēku dzīves, mēs nevarējām palikt vienaldzīgi. Tā tapa dziesma angļu valodā - mūsu mēģinājums mierināt ikvienu, kam sāp notiekošais. Dziesmas nosaukumu izvēlējāmies atstāt dzimtajā valodā - latviešu tautasdziesmas noskaņās - vārdā, ko nav iespējams tulkot."

Dziesmai radīts arī videoklips, kura režisors ir Toms Harjo. Par klipa ideju viņš stāsta: "Balstoties uz dziesmas muzikālo vēstījumu par trauksmainību un ilgām pēc miera, vizuāli klipā risinājām attiecības starp cilvēku un bailīgām domām. Bailes no bailēm bieži vien izrādās biedējošākas nekā tas, no kā mēs baidāmies. Ja iemācāmies pieņemt savas bailes un ar tām sadzīvot, tad varam secināt, ka to galvenais uzdevums ir mūs pasargāt."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu