FOTO ⟩ Dailes teātrī aizvadīta pirmizrāde ideju melodrāmai "Brands"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārcis Baltskars

Vakar Dailes teātrī notika tā mākslinieciskā vadītāja, režisora Viestura Kairiša iestudējuma "Brands" pirmizrāde. Henrika Ibsena 1865. gadā saraktīto lugu tulkojis dzejnieks Edvīns Raups, dramatizējumu veidojusi Justīne Kļava. 

Luga stāsta par jaunu, radikālu ideālistu, mācītāju Brandu, kura pieeja ticībai balstās konkrētā uzstādījumā: "Visu vai neko!".

Dailes teātra radošās komandas redzējumā viņš ir sieviete, un skatītāji pēc izrādes beigām ar stāvovācijām sveica aktrises Ievas Segliņas darbu. Iestudējumam uz Dailes teātra skatuves ir īpaša nozīme, jo tas sasaucas ar 1975. gada iestudējumu, kuru tolaik veidoja režisors Arnolds Liniņš. Gan teātra kritiķu, gan vecākas paaudzes skatītāju atmiņās šai izrādei ir bijis īpašs enerģētisks lādiņš, kuru skatītājiem nodeva aktiera Jura Strengas tēlojums. Viņš piedalās arī jaunajā iestudējumā. 

Izrādē spēlē aktieri Olga Dreģe, Ģirts Ķesteris, Lilita Ozoliņa, Kārlis Arnolds Avots, Dārta Daneviča, Juris Strenga, Lauris Dzelzītis, Vita Vārpiņa, Lidija Pupure, Artis Robežnieks, Dainis Gaidelis, Klāvs Kristaps Koškins, Milēna Miškēviča, Katrīna Griga un Anete Krasovska. Jēzus Kristus lomā horeogrāfs Rūdolfs Gediņš.

Izrādes sākumā, aptuveni piecas minūtes pēc sākuma, aizvērās priekškars - tehniskas kļūmes dēļ pārtrūka videosavienojums, kurš nodrošināja uz skatuves notiekošās darbības atainojumu uz ekrāna. Drīz vien problēma tika novērsta un izrāde atsākās. 

Pēc vairāku minūšu stāvovācijām izrādes noslēgumā sevišķu publikas atsaucību guva titullomas atveidotāja Ieva Segliņa, par kuru režisors Viesturs Kairišs pēcizrādes pieņemšanā sprieda, ka "šī aktrise izmainīs Dailes teātra un Latvijas teātra vispār - laikmeta gaitu." 

Izrādes šodien un rīt jau izpārdotas, tuvākie izrāžu datumi: 11. un 12. februāris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu