Liverpūles arēnā atklāj šīgada "Eirovīzijas" skatuves dizainu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto/Eurovision.tv

Šodien 67. Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotājsabiedrība ir atklājusi iespaidīgo skatuvi Liverpūles arēnā, uz kuras šīgada maijā uzstāsies mākslinieki no 37 valstīm.

Skatuves scenogrāfs Hulio Himede tās dizainu ir balstījis uz kopības, svētku un sabiedriskās saliedētības principiem.

Intervijā "Eurovision.tv" speciālists norādīja: "Arhitektūra šajā gadījumā smeļas iedvesmu no plaša apskāviena, paverot rokas Ukrainai, mūzikas izpildītājiem un viesiem no visas pasaules. Es koncentrējos uz kultūras aspektiem un līdzībām starp Ukrainu, Apvienoto Karalisti un īpaši Liverpūli. No mūzikas, dejas un mākslas līdz arhitektūrai un dzejai. Ir patīkami apzināties, ka uz manis dizainētās skatuves uzstāsies tik daudzveidīgi un talantīgi mūziķi. Es jau sen esmu "Eirovīzijas" skatītājs, un, kļūstot pieaugušāks, es sāku īpašu vērību pievērst iespaidīgajiem skatuves dizaina risinājumiem. Es jau tagad priecājos par nākamo konkursa uzvarētāju un iespēju nodot radošo stafeti nākamajai valstij."

Liverpūles arēna, kurā norisināsies šīgada "Eirovīzijas" konkurss
Liverpūles arēna, kurā norisināsies šīgada "Eirovīzijas" konkurss Foto: Shutterstock

Himede, kuram ir ilggadīga pieredze darbā ar lieliem šovbiznesa notikumiem, piemēram, “GRAMMY” un “MTV EMA” balvu ceremonijām, piebilda: "Mūsu kā dizaineru pienākums ir uzlabot priekšnesumus, izmantojot pārliecinošu vizuālo kopainu, vienlaikus iemūžinot Eirovīzijas dziesmu konkursa sirdi un dvēseli."

Vairāk nekā 450 kvadrātmetru plašajā telpā skatuves komplekts apvieno vēl 220 kvadrātmetrus, kuros darboties neatkarīgiem, kustīgiem video ekrāniem, šai apjomā ietilps vairāk nekā 700 grīdā integrētu videoflīžu un LED gaismas aptuveni 1500 metru garumā.

"Mēs vēlējāmies scenogrāfiju, kuru cilvēki atcerēsies gadiem ilgi," sacīja konkursa izpildproducents Endrjū Kārtmels. “Mums ir tik svarīgi, lai delegācijām būtu pēc iespējas lielāka darba telpa. Mēs vēlējāmies viņiem piedāvāt skatuves komplektu, kurā ir daudz izpausmes iespēju,” Kārmels papildināja.

2022. gada konkursa uzvarētājvalsts bija Ukraina un grupa “Kalush Orchestra” ar dziesmu "Stefania". Tomēr, tā kā Ukraina pērn veiktā Krievijas iebrukuma dēļ nespēj izpildīt pasākuma vadīšanas drošības prasības, konkurss notiks Liverpūlē, Apvienotajā Karalistē. Lēmuma pamatā ir angļu dziedātāja Sema Raidera iegūtā otrā vieta konkursā ar 466 punktiem, trešajā vietā atstājot Spāniju ar pavisam nelielu starpību – dziedātāja Šanela nopelnīja 459 punktus.

TVNET jau ziņoja, ka šīgada dziesmu konkursā Latvija uzstāsies pirmā pusfināla pirmajā daļā, kā liecina konkursa organizatoru veiktās izlozes rezultāti. 

Latvijas pārstāvis tiks izraudzīts Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursā "Supernova". Pusfinālā žūrija izvēlējusies 14 dalībniekus, kuri šo sestdien, 4. februārī tiešraidē sacentīsies par iekļūšanu finālā. Konkursa uzvarētāju noteiks žūrija un skatītāji fināla balsojumā LTV ēterā 11. februārī.

Šogad par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā cīnīsies Markus Riva, Patrisha, Justs, "Sudden Lights", RAUM, Katrine Miller, šovā "X Faktors" iepazītās Adriana Miglāne un Alise Haijima, pērnā gada "Supernovas" debitanti "Inspo" un 2017. gadā iepazītais Toms Kalderauskis, kā arī četri jaunpienācēji - "24. Avēnija", Artūrs Hatti, AVÉI un Luīze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu