Grupa "aPēdājs" ielūkojas sociopātu prātos un izdod minialbumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto/Uģis Bičkovskis

Latvijas mūzikas ierakstu gadu balvas "Zelta mikrofons 2023" šīgada nominanti kategorijā "Labākais koncertieraksts video", alernatīvā roka roka un metāla grupa "aPēdājs" izdevuši savu ceturto studijas albumu, kurš no šodienas pieejams vietnēs apedajs.bandcamp.com un "YouTube".

Grupa "aPēdājs" ir viena no vecākajām joprojām spēlējošajām neatkarīgajām rokgrupām Latvijā. Tā dibināta 1996. gadā Mālpilī. 2016. gadā apvienība tika titulēta ar Latvijas Metālmūzikas gada balvu kā labākā koncertgrupa. Jāpiemin, ka šogad balvas pasniegšanas ceremonija notiks 10. februārī, klubā "Melnā Piektdiena".

"aPēdāja" sastāvā muzicē Artūrs Jakovļevs (balss, dziesmu vārdi, ģitāra), Armands Butkevičs (basģitāra) un Lauris Polinskis (bungas).

Stāstot par jauno ierakstu, mūziķi skaidro, ka albuma nosaukumā izmantotais vārds "mAita" apzīmē sociopātu, kurš nogalinot gūst fizisku un emocionālu apmierinājumu: "Katrs upuris ir viņa stāsts un piedzīvojums, no kuriem viņš atbrīvojas nelabprāt un ne uzreiz. Kad upuris ir miris, viņš ar to turpina dzīvot kopā un izspēlē dažādas sociālas lomas un situācijas. Savukārt "(m)Aita" latviešu sabiedrībā asociējas ar dumju un vāju zvēru. Nosaucot cilvēku par aitu, runātājs apšauba oponentu gan fizisko, gan prāta spēju ziņā."

Albumu trijotne raksturo kā stāstu deviņās nodaļās jeb dziesmās, uzmanīgākajiem klausītājiem – varbūt pat 10 nodaļās latviešu valodā.

Foto: Publicitātes foto

Grupa ir ieplānojusi albuma, kā paši tos dēvē, "atrādīšanas koncertus" dažādos Latvijas klubos, pirmais no tiem notiks 11. martā Jelgavas klubā "Melno cepurīšu balerija".

Albumu ierakstīja un miksēja Gints Lundbergs, vāka dizainu darināja Jānis Jēkabsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu