"Pastāsti man visu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Brīnišķīgs veltījums britu mazpilsētu pusaudžiem, kas atsvaidzinoši un dabiski atdzīvina tīņu drāmas žanru kā tādu – 2022. gada nogalē pirmizrādi piedzīvojušais ITVX seriāls "Pastāsti man visu" ("Tell Me Everything") dzimtajā Lielbritānijā novērtēts ļoti atzinīgi. Īpašas uzslavas tas guvis šodien tik aktuālās tēmas – pusaudžu mentālās veselības apcerēšanas dēļ. No 9. februāra seriālu "Pastāsti man visu" varēs skatīties LMT Viedtelevīzijā.

Britu seriāla “Pastāsti man visu” galvenais varonis ir sešpadsmitgadīgais Džonijs, kurš kāda traģiska notikuma dēļ sastopas ar garīgās veselības traucējumiem. Taču viņš ir gana izskatīgs, viņam ir pievilcīga draudzene Meja… Draugiem pat nerodas ne mazākās aizdomas, ka kaut kas varētu nebūt kārtībā. Turklāt arī viņi paši aizņemti ar savām personīgajām grūtībām, cenšoties iejusties koledžas studentu pulkā.

Galvenajā lomā – jaunais britu aktieris Īdens Deiviss (Eden H. Davies), kurš līdz šim aktiermeistarību slīpējis gan uz teātra skatuves, taču televīzijā šī bijusi viņa pirmā loma. Krietni lielāka filmēšanās pieredze ir viņa ekrāna partnerei, kanādiešu aktrisei Kallinai Laiangai (Callina Liang), kura apguvusi teātra kursu Kembridžā un jau paguvusi nofilmēties vairākās īsfilmās. Viena no spilgtākajām aktrisēm šajā seriālā, nenoliedzami, ir uzlecošā britu kinozvaigzne Lorīna Adžufo (Lauryn Ajufo), kura 2021. gadā tika nominēta Britu neatkarīgā kino balvai par lomu filmā Boiling Point, kā arī iekļauta britu kinožurnāla Screen International sarakstā “Rītdienas zvaigzne”. Tāpat ar nozīmīgu pieredzi ir Karla Vudkoka (Carla Woodcock), kura filmējusies Netflix seriālā "Free Rain" un "Chanel 4" grāvējā tīņu auditorijai "Ackley Bridge".

“Seriāls “Pastāsti man vairāk” daudz iejūtīgāk risina vēlīnā pusaudžu vecuma nianses nekā bieži vien nedaudz parupjā pieeja pirms gadiem desmit. Joprojām nozīmīga vieta ir narkotikām un alkoholam – “ja nevari radīt jautrību, nopērc to”, taču noskaņa ir daudz mūsdienīgāka, pētot unikāli postošās pusaudžu depresijas nianses sociālo mediju laikmetā. Tādējādi arī izdodas saglabāt britu tīņu seriālu klasiskās vērtības un šarmu, vienlaikus atsakoties no agrāk tik ikdienišķā seksisma un homofobijas, kas senāk veidotos kinodarbus mēdz padarīt skatīšanai neērtus,” vērtē britu laikraksts "Evening Standard".

Seriāla treileri varat noskatīties šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu