VIDEO Ekskursija pa Jaunā Rīgas teātra iekštelpām Lāčplēša ielā

Toms Treibergs
, TVNET kultūras redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp

Lai iepazītos ar aktuālo būvdarbu gaitu, ceturtdien Jauno Rīgas teātri (JRT) apmeklēja kultūras ministrs Nauris Puntulis, JRT rekonstrukcijas projekta autore, arhitekte Zaiga Gaile, pilnsabiedrības “SBSC” valdes loceklis Juris Pētersons, pilnsabiedrības “SBSC” projekta vadītājs Jānis Kreicburgs un Jaunā Rīgas teātra direktore Gundega Palma, klātesot arī VAS "Valsts Nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājam Renāram Griškevičam.

Šobrīd ir uzsākts Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas darbu noslēdzošais posms. Teātris jau pamazām sāk iegūt tās aprises, kādas tam būs pēc visu rekonstrukcijas darbu pabeigšanas. Paralēli būvdarbu gaitai, jau ir uzsākta arī skatuves aprīkojuma piegāde.

Pēc rekonstrukcijas JRT kompleksa telpu kopējā platība būs 9 767 kvadrātmetri, ko papildinās 649 kvadrātmetrus liels pagalms. Kopējais skatītāju vietu skaits palielināsies no 400 līdz 840. Teātrī būs trīs skatītāju zāles: lielā Smiļģa zāle ar 325 vietām parterā un 175 vietām balkonā, lielā “Black-box” zāle ar 240 vietām un mazā “Black-box” zāle ar 100 sēdvietām.

Tāpat paredzētas arī trīs mēģinājumu zāles. Otrajā stāvā aktieriem un citiem teātra darbiniekiem būs modernas ģērbtuves, dušas un plaša virtuve. Savukārt pagraba stāvā paredzēta moderna darbnīca.

Ja netiks likti birokrātiski šķēršļi, Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas darbi tiks pabeigti līdz 2023. gada beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu