Vai albuma izdošanas mēnesim ir nozīme? “Zelta Mikrofons” apkopo straumētāko mūziku Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andris Barbans

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar ziņu portālu TVNET turpina iepazīstināt ar nedēļas straumētākajiem ierakstiem, un gada sestās nedēļas “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” pašmāju mākslinieku albumu topā ir jauns līderis - grupa “Sudden Lights”. Grupa nominēta “Zelta Mikrofona '23” kategorijās Popmūzikas albums, Labākais koncertieraksta video, Labākais albuma dizains un “Elvi gada dziesma”.

Grupas “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru” iznāca 2022. gada maijā, un tā visveiksmīgākais singls šobrīd ir dziesma “Laternas”. Pērnais gads grupai ir bijis darbīgs - pavadīts, aktīvi koncertējot. Tam sekoja iegūtā atzinība - “Muzikālās bankas” 2. vieta, bet aizvadītajā sestdienā, 11. februārī, grupa uzvarēja konkursā “Supernova”.

“Liels prieks šajā topā atrasties - mums ir gods just savu klausītāju atbalstu un to, ka kādam esam vajadzīgi!

Godīgi sakot, nezinu, kas ir "Miljards vasaru" panākumu atslēga. Iespējams, ka šī albuma idilliski melanholiskā noskaņa šajā gadā daudziem bija nepieciešama, lai aizbēgtu no pasaules šausmām. Pēdējo nedēļu panākumi straumēšanas servisos noteikti saistāmi ar albuma singla "Laternas" neseno veiksmi "Muzikālās bankas" aptaujā. Paldies visiem klausītājiem!” pateicību pauž Andrejs Reinis Zitmanis, grupas “Sudden Lights” solists.

Otrajā vietā straumētāko albumu topā ir “Bermudu divstūra albums “Vidēji glīts”, kas ir izcēlies ar singliem-sadarbībām, viesu statusā pieaicinot klausītājiem labi zināmas grupas “Apvedceļš” un “Auļi” un dziedātāju Olgu Rajecku. Arī šis albums klausītājiem tika nodots 2022. gada maijā. “Tu nespēj palikt nekustīgs! Tu dari visu reizē!” - savu dziesmu iespējamo veiksmes avotu atklāj mūziķi, kuru koncertos publika vienlaicīgi dzied un dejo. Trešais straumētākais 6. nedēļā ir Msencis un Grandmaster Neon albums “goda vārds 4”, kas izdots 2022. gada jūlijā. Albuma saturs ir grotesks stāsts par ballīšu dzīvi, bet dziesmas veido prātā paliekošas melodijas, kurām viegli var dungot līdzi.

Foto: publicitātes

Cik daudz dziesmas vai albuma veiksme atkarīga no izdošanas laika, jautājām mūzikas menedžerei Gunai Zučikai:

“Vadoties pēc nerakstītiem mūzikas industrijas likumiem, jaunajiem māksliniekiem albumus labāk izdot gada sākumā - janvārī vai februārī.

Pavasarī iznāk lielo mākslinieku albumi. Gada nogalē vēlams izdošanu plānot līdz novembra vidum, jo ierasti vēlāk iznāk Ziemassvētku albumi vai kādas lielās relīzes. Jāņem vērā, ka, gadiem ejot, daudzi noteikumi ir pamainījušies. Esmu novērojusi, ka liels pieprasījums pēc mūzikas latviešu valodā ir tieši ap Jāņu laiku. Arī vasarā var veiksmīgi izdot jaunu albumu, ja mūzika atbilst gadalaika noskaņai,” domās dalās Guna Zučika.

Klausītāji Latvijā straumē arī ārzemēs izdoto mūziku. Starptautiskā albumu topā pirmajā vietā ir INSTASAMKA ar decembrī izdoto albumu “POPSTAR”, kas reprezentē Latvijā dzīvojošo krievvalodīgo klausītāju kopienu. Otrais straumētākais ir producenta Metro Boomin ar albumu “Heroes & Villains”, kas izceļas ar ļoti daudz viesu, tajā skaitā Džona Ledženda, Trevisa Skota, the Weekend, ASAP Rocky un citu slavenu, aktuālu mūziķu piedalīšanos. Arī šis albums iznācis pērnā gada decembrī. Trešie albumu topā šonedēļ ir itāļi “Måneskin” ar savu 20. janvārī izdoto albumu “Rush!”, grupa uzstāsies Rīgā jau maijā.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu