Smagi slimajam Holivudas aktierim Brūsam Vilisam noteikta jauna diagnoze (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Brūss Viliss
Brūss Viliss Foto: EPA/Scanpix

Holivudas aktierim Brūsam Vilisam (67), kuram pērn atklāja afāziju, nu noteikta jauna diagnoze, paziņojušas viņa ģimenes sievietes. 

Ģimene dalījusies ar paziņojumu, kurā teikts, ka Vilisam konstatēta frontotemporālā demence.

"Mūsu ģimene vēlas izteikt visdziļāko pateicību par jūsu mīlestību, atbalstu un lieliskajiem stāstiem, ko esam saņēmuši kopš paziņojām par Brūsa pirmo  diagnozi. Mēs vēlamies jūs informēt, ka mums šobrīd ir dziļāka izpratne par to, ar ko saskaras mūsu mīļotais vīrs, tēvs un draugs. Kopš paziņojām, ka Brūsam ir afāzija 2022. gada pavasarī, viņa veselības stāvoklis ir pasliktinājies, un nu mums ir vēl specifiskāka diagnoze - frontotemporālā demence. Diemžēl komunicēšanas problēmas ir tikai viens no simptomiem, ar ko Brūss saskaras. Lai arī tas ir sāpīgi, ir atvieglojums uzzināt skaidru diagnozi," teikts aktiera ģimenes paziņojumā.

Doctus.lv pieejamā informācija liecina, ka slimībai iniciāli novēro uzvedības pārmaiņas, eiforiju vai emociju blāvinājumu, dziņu izbrīvēšanos (apetītes un svara pieaugums), raksturīga rupjība sociālajās attiecībās. Iespējami redzes un telpiskās uztveres traucējumi, par ko pacienti sūdzas pirms atmiņas traucējumiem.

Jau ziņots, ka pērn kļuva zināms, ka Brūss Viliss 67 gadu vecumā atvadījās no kino karjeras, jo aktierim diagnosticēta afāzija. Afāzija ir iegūts komunikācijas traucējums, kas ietekmē spēju runāt, rakstīt un lasīt, lai gan tā neietekmē intelektu, vēsta Nacionālās afāzijas asociācijas dati. To "vienmēr izraisa smadzeņu bojājumi", norāda organizācija. Visbiežāk to izraisa insults, taču arī galvas trauma, smadzeņu audzēji vai infekcija var būt cēlonis.

Viliss filmējies tādās kulta kinolentēs kā "Cietais rieksts" un "Lubene". Karjera sākās pagājušā gadsimta 80. gados. Tās laikā Viliss saņēmis "Zelta globusu" un divas "Emmy" balvas.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu