Realizēt cita dzīvi vai būvēt savu? Unas Celmas jaunā filma "Zilās asinis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

No 24. februāra Latvijas kinoteātros savu ekrāna dzīvi uzsāks režisores Unas Celmas jaunākās drāmas "Zilās asinis". 

Režisores Unas Celmas jaunā filma "Zilās asinis" atklāti runā par vardarbību: seksuālu, mentālu un fizisku. Tādu, kas mūsu sabiedrībā tiek uztverta kā norma - bet varbūt tomēr vairs netiek? 

"Šie stāsti nāca pie manis nemitīgi no pazīstamiem un svešiem. Tie nelika mani mierā. Kādēļ pie manis? Sapratu, ka tie atrod mani, lai varētu rezonēt tādā formā, kuru es varu realizēt - filmā," stāsta režisore.

Mēs katrs pazīstam tādu ģimeni, kuru dzīvoklī vai nu kliedz vai arī ir klusums, ģimeni, kurā aiz laimīgas vai apskaužamas fasādes slēpjas vientulība, atkarības, kauns un skumjas. Tās ir ģimenes, kurās cilvēki atrodas nevis savas izvēles vai mīlestības dēļ, bet sabiedrības spiediena rezultātā. To paturot prātā, filma uzdod būtisku jautājumu - kam mēs dzīvojam? Sev vai citiem?

Aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa atceras: "Šis bija viens no neparastākajiem filmēšanas procesiem, šī vārda labākajā nozīmē. Covid-19 pandēmijas pārtraukumi bija lieli, tāpēc bija jo interesantāk atgriezties pie tēla un materiāla pēc lielām pauzēm - it kā atkal satiekot labu draugu un viņas stāstu. Daudz improvizācijas un milzīga empātija pret manu varoni, zinot, ka stāsts balstās patiesos notikumos! Ceru, ka šis stāsts vēl vairāk aktualizēs tēmu, par kuru nekad nedrīkstam klusēt."

Aktrises attēlotā varone ir Diāna - sieviete no augstākajiem sabiedrības slāņiem, kura izmisīgi cenšas savu dzīvi pielāgot tam, kā citiem šķiet pareizi. Mātei, draudzenei, sabiedrībai, vīram. Cenšoties saglabāt statusu sabiedrībā un mēģinot slēpt vīra atkarību, Diānas attiecības ar meitu kļūst traumatiskas. Kas ir svarīgākais - sabiedrība, mamma, vīrs vai attiecības ar meitu? Ko izvēlēsies Diāna? Realizēs citu ideju par savu dzīvi, jeb būvēs pati savu?

Aktieris Egons Dombrovskis: "Lai arī filma ir drāma, bet filmēšanas laikā smiekli bija neatņemama sastāvdaļa. Režisorei patīk improvizēt, mums atlika tikai ļauties."

Lomās: Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Egons Dombrovskis, Iveta Pole, Anda Katrīna Reine, Gerds Lapoška, Toms Veličko un citi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu