Ukrainas pasts kara gadskārtā izlaidīs jaunu pastmarku ar Benksija grafiti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com/smelyansky_igor

Ukrainas pasta operators "Ukrpošta" 24.februārī - pilna apjoma kara gadskārtā - izlaidīs jaunu pastmarku ar ielu mākslinieka Benksija grafiti un uzrakstu kirilicas burtiem "PTN PNH!", paziņoja "Ukrpošta" preses dienests.

Uz pastmarkas būs redzams Benksija darbs - džudists nokauta brīdī, kuru mākslinieks pērn uzzīmēja uz sagrauta nama sienas Kijivas apgabala Borodjankas ciematā. Alegorija šajā gadījumā tēmēta uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina aizraušanos ar šo cīņas sportu. Pagājušā gada februārī Starptautiskā Džudo federācija (IJF) atstādināja Putinu no IJF goda prezidenta amata, savukārt martā - “World Taekwondo” jeb taekvondo jumtorganizācija noņēma kara noziedzniekam arī devītā dana melno jostu.

Foto: twitter.com/smelyansky_igor

Pastmarkas tirāža būs pusotrs miljons eksemplāru jeb 250 tūkstoši pastmarku lapu. Vienas lapas cena būs 180 hrivnas (4,57 eiro), no kurām 42 hrivnas (1,07 eiro) būs labdarības maksājums. Iegūtie līdzekļi tiks izmantoti mācību iestāžu atjaunošanai, kurām nodarīti postījumi Krievijas militārās agresijas rezultātā.

Līdz ar markām tiek plānots izlaist arī pirmās dienas aploksni, kā arī māksliniecisku aploksni, pastkarti un tematisku sporta kreklu.

Nopirkt pastmarku "PTN PNH!" varēs Ukrainas pasta nodaļās un mājas lapā, kā arī veikalos Amazon un eBay no 24.februāra. Ukraiņi jau no 20.februāra var noformēt iepriekšēju pasūtījumu "Ukrpošta" oficiālajā tiešsaistes veikalā.

Kara laikā "Ukrpošta" izlaida 10 pastmarkas, kas kļuva populāras masu kultūrā, sevišķi markas "Krievu karakuģi, ej ..!", "Labvakar, mēs esam no Ukrainas!" un "Suns Patrons". Marka ar Krievijas karakuģi kļuva "pravietiska", jo tā izlaista 12.aprīlī, bet nākamajā dienā Ukrainas armija sašāva kreiseri "Moskva", kas drīz nogrima.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu