Alekam Boldvinam samazina soda mēru par nogalināšanu aiz neuzmanības (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Apsūdzības pret Aleku Boldvinu saistībā ar drāmas “Rust” (Rūsa) operatores Halinas Hačinsas nošaušanu aiz neuzmanības ir pazeminātas, ziņo tīmekļa žurnāls “NME”.

2021. gada oktobrī, filmas uzņemšanas laukumā, Boldvins turēja rokās pielādētu 45. kalibra Colt pistoli, kas izšāva, nogalinot operatori Halinu Hačinsu. Tā paša gada decembrī Boldvins apgalvoja, ka viņš neesot nospiedis ieroča mēlīti, kas nogalināja Hačinsu. "Mēlīte netika nospiesta," sacīja Boldvins. "Es to nenospiedu. Es nekad nevērstu ieroci pret kādu un nenospiestu ieroča mēlīti, nekad.”

Aleks Boldvins filmas "Rūsa" uzņemšanas laukumā.
Aleks Boldvins filmas "Rūsa" uzņemšanas laukumā. Foto: AFP / Scanpix

Boldvins un bruņojuma speciāliste Hanna Gutjeresa-Rīda savas apsūdzības par netīšu slepkavību saņēma pagājušajā mēnesī.

Saskaņā ar izdevumu “The Hollywood Reporter”, apsūdzība par piespiedu slepkavību joprojām ir uzturēta, bet Santafē apgabala prokurors tagad ir noņēmis šaujamieroča lietošanu kā vainu pastiprinošu apstākli no otrās apsūdzības daļas, kas nozīmē, ka Boldvinam un Gutjeresai-Rīdai kā prasītā augstākā apsūdzība vairs nav piemērots piecu gadu cietumsods. Ja abi tiks atzīti par vainīgiem apsūdzībā par slepkavību piespiedu (proti, ne brīvprātības) kārtā, viņiem draud 18 mēnešu cietumsods.

Filmas “Rūsa” dekorāciju būve Bonanzas ielejā Santafē, Ņūmeksikā, kurā 2022. gada 21. oktobrī, kā līdz šim tiek uzskatīts, Aleks Boldvins nāvējoši ievainoja kinooperatori Halinu Hačinsu.
Filmas “Rūsa” dekorāciju būve Bonanzas ielejā Santafē, Ņūmeksikā, kurā 2022. gada 21. oktobrī, kā līdz šim tiek uzskatīts, Aleks Boldvins nāvējoši ievainoja kinooperatori Halinu Hačinsu. Foto: AFP / Scanpix

Apspriežot apsūdzības izmaiņu iemeslu, Ņūmeksikas Pirmās tiesas apgabala prokurore Hetere Brūvere “The Hollywood Reporter” skaidroja: “Lai izvairītos no turpmākas Boldvina kunga un viņa advokātu uzmanības novēršanas procesa gaitā, kas ir strīdīgi vērtējama, apgabala prokurors un īpašais prokurors ir atcēluši iepriekšējo tiesas spriedumu. Prokuratūras prioritāte ir taisnīguma nodrošināšana, nevis lielpilsētas advokātu apmaksātu darba stundu nodrošināšana.”

Gutjeresas-Rīdas advokāts Džeisons Boulss piebildis, ka viņš atzinīgi novērtē apgabala prokurora lēmumu, un tā esot bijusi sekošana “pareizajam aicinājumam gan ētiskā ziņā, gan pēc lietas būtības".

Piemiņas brīdis ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijā 2022. gada 27. martā, Dolby teātrī Losandželosā. 
Piemiņas brīdis ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijā 2022. gada 27. martā, Dolby teātrī Losandželosā. Foto: AP/Scanpix

2022. gada novembrī Aleks Boldvins iesniedza tiesā prasību par nolaidību un zaudējumu atlīdzināšanu pret vairākiem filmas uzņemšanas grupas locekļiem, tostarp Gutjeresu-Rīdu, ieroču un patronu piegādātāju Setu Kenniju, pirmo režisora palīgu Deividu Holsu un filmas tehnisko mākslinieci Sāru Zakriju. Visi pieminētie noliedza savu atbildību par nāvējošo apšaudi.

Kā informē Holivudas ziņu resurss “Deadline”, Boldvina advokāts Lūks Nikass ir norādījis: “Šī traģēdija notika tāpēc, ka filmēšanas laukuma objektā tika nogādātas īstas lodes un tās tika ielādētas pistolē, Gutjeresa-Rīda rūpīgi nepārbaudīja lodes un pistoli, tāpat to neizdarīja arī Holss. Tomēr tika apstiprināts, ka ierocis ir drošs, pirms tas tika nodots Boldvinam, savukārt Zakrijs neatklāja, ka Gutjeresa-Rīda ir rīkojusies neapdomīgi un tādējādi apdraud apkārtējo cilvēku drošību.”

Kinooperatore Halina Hačinsa dzimusi 1979. gadā Žitomirskā, Ukrainā. Bijusi precējusies ar producentu Metjū Hačinsu, kurš strādā par producentu arī nu jau bēdīgi slavenajai drāmai "Rūsa". Viņas pazīstamākie darbi ir filmas Šķērsošanas punkts (Crossing point, 2016, rež. Daniels Cirilli),  "Sīrups" (Treacle, 2019, rež. Rozija Vesthofa) un "Galvenais ienaidnieks" (Archenemy, 2020, rež. Adams Edžipts Mortimers).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu