“Dzelzs vilka” lielkoncerts “Jauni” - jau šosestdien!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Aija Kaukule

Jau šajā sestdienā, 25. februārī, notiks grupas “Dzelzs vilks” jaunā albuma “Jauni” atklāšanas koncerts Rīgā, koncertzālē “Palladium”. Koncertā izskanēs gan jaunā albuma dziesmas, gan “Dzelzs vilka” agrāk izdoto dziesmu izlase. Kā iesildošā māksliniece uzstāsies dziesminiece, balvas “Zelta Mikrofons ’23” laureāte kategorijā “Indie vai alternatīvās mūzikas albums” Keitija Bārbale.

“Paradoksāli, bet šajā ārprātīgajā laikā ir radies “Dzelzs vilka” līdz šim gaišākā skanējuma albums, pat ja dāma ar izkapti elpo pakausī tuvāk nekā jebkad. Tomēr albuma mūzika nav dzīres mēra laikā, bet mūsu dzīvesstāsti un sapņi, kas uznirst arī no tumšākajām cilvēka dzīlēm nepanesamā esamības vieglumā. Ar patīkamu satraukumu šos stāstus izspēlēsim gaidāmajā koncertā,” atklāj “Dzelzs vilka” balss Juris Kaukulis.

Foto: Publicitātes foto

Albums “Jauni” ir grupas “Dzelzs vilks” 15. studijas albums un tas izdevniecības “Upe tuviem un tāliem” paspārnē publicēts pēc ilgāka radoša klusuma sadarbībā ar studijas producentiem Gati Zaķi un Aldi Zaļūksni. Albums bija nominēts balvai “Zelta mikrofons '23” kategorijā “Roka vai metāla mūzikas albums”. Zeltīto statueti gan saņēma grupas “Bēdu brāļi” ieraksts “Duende”.

“Kad tiks nodibināta Latvijas rokenrola slavas zāle, “Dzelzs vilks” būs pirmajā pieciniekā no tajā iekļaujamajām apvienībām. [..] šī ir mūzika pieaugušiem cilvēkiem. Kuri vēl arvien ir jauni,” tā par albumu “Jauni” raksta TVNET kultūras žurnālists Toms Treibergs. “Šis albums ir tieši mums un par mums,” vērtē kritiķe Dace Volfa, bet kultūras un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, raksturojot “Dzelzs vilka” jaunāko veikumu, izsaucas: “Joprojām krūtīs sit!”

“Dzelzs vilks” lielkoncerts “Jauni” - 25. februārī, Rīgā, koncertzālē “Palladium”. Sākums plkst. 20.00, ieeja no plkst. 19.00. Biļetes - Aula.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu