KM izsludinās konkursu uz Nacionālā teātra vadītāja amatu, Vimba pieteiksies atkārtoti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra direktors un režisors Jānis Vimba piedalās preses konferencē, kurā informē par Nacionālā teātra jaunās sezonas aktualitātēm un plāniem.
Latvijas Nacionālā teātra direktors un režisors Jānis Vimba piedalās preses konferencē, kurā informē par Nacionālā teātra jaunās sezonas aktualitātēm un plāniem. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kultūras ministrijas (KM) izveidotā vērtēšanas komisija lēmusi izsludināt konkursu uz Latvijas Nacionālā teātra vadītāja amatu, informē KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Lita Kokale skaidroja, ka komisija ir izvērtējusi VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" valdes locekļa Jāņa Vimbas paveikto līdzšinējā pilnvaru termiņā. Atzinīgi novērtēta spēja nodrošināt stabilu finanšu situāciju teātrī visā Covid-19 ierobežošanai noteikto drošības pasākumu laikā, kā arī sakārtotie teātra iekšējie un saimnieciskie procesi.

Tomēr, pēc KM paustā, lai nodrošinātu atklātu, godīgu un profesionālu valdes locekļu izvēles procesu kultūras nozares kapitālsabiedrībās (tāpat kā Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra gadījumā) komisija lēmusi uz Nacionālā teātra valdes locekļa amatu izsludināt atklātu konkursu, kurā dalību pieteikt varēs arī pašreizējais kapitālsabiedrības valdes loceklis Vimba.

Savu dalību arī nākamajā konkursā uz teātra vadītāja amatu aģentūrai LETA  teātra direktors apliecināja šodien.

KM par Latvijas Nacionālā teātra valdes locekli iepriekšējā konkursā izraudzījās aktieri un režisoru Jāni Vimbu, kurš amata pienākumus sāka pildīt 2018.gada 27.jūnijā.

TVNET jau informēja par situāciju Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī, kad janvāra sākumā KM nolēma nepagarināt darba tiesiskās attiecības ar teātra valdes locekli (direktori) Danu Bjorku. Lēmuma pieņemšanu pastiprināja ministrijā saņemtās, sākotnēji anonīmās, pēc tam jau konkrētu teātra darbinieku parakstītās sūdzības par Bjorkas vadības stilu. KM atklātu konkursu uz teātra valdes locekļa amatu izsludināja 6. februārī. Pretendenti aicināti pieteikumus iesniegt līdz š.g. 6. martam.

Nacionālā teātra vadītāja amata konkursa termiņi vēl tiks izziņoti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu