"Es esmu darba, nevis parādes zirgs!” Nensijas Pelosi stāsts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Bijusī ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi
Bijusī ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi Foto: JIM WATSON/AFP

Ap vienpadsmitiem no rīta Aleksandra jau divas reizes ir runājusi pa telefonu ar savu māti. Pirmo reizi Nensija zvanīja, lai apsveiktu Aleksandras pusaugu dēlu dzimšanas dienā. Otro reizi Aleksandra pati piezvanīja savai mātei, jo laikā, kad sieviete gatavoja savu dzīvokli Jaunā gada svinībām, apgāzās viņas Ziemassvētku eglīte. Aleksandras māte ir Nensija Pelosi – ASV Pārstāvju palātas spīkere. Līdz HBO dokumentālās filmas “Pelosi ASV Pārstāvju palātā” (“Pelosi in the House”) pirmizrādei ir atlikusi vien nedēļa, Aleksandra ir šīs dokumentālās filmas veidotāja.

Neskatoties uz to, ka abas sievietes ir ļoti tuvas, un Aleksandra abu sieviešu attiecības sauc par “brīnišķīgām, skaistām mātes un meitas attiecībām”, viņa nepateica savai mātei, ka veido filmu par viņu.

Papildus 2021. gada 6. janvārī uzņemtajiem dokumentālās filmas kadriem, kas atklāj ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju ielaušanos ASV Kapitolija ēkā Vašingtonā, kur kongresmeņiem bija paredzēts apstiprināt Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās, Aleksandra atklāj arī savas mammas ikdienas dzīves ainiņas, piemēram, pavadot laiku ar mazbērniem vai kārtojot māju.

52 gadus vecā Aleksandra Pelosi neslēpj, ka viņas filma varētu būt neobjektīva, jo tā ir par viņas mammu, kuru viņa ļoti mīl un apbrīno.

"Neatkarīgi no tā, ko kāds par viņu saka, viena lieta, ko viņai neviens nekad nevarēs atņemt, ir pieci bērni, kuri viņu patiešām dievina," norāda Aleksandra.

Dokumentālajā filmā “Pelosi ASV Pārstāvju palātā”, kas skatāma "LMT Viedtelevīzijā", Nensija Pelosi ir ne tikai disciplinēta politikas taktiķe, bet arī māte un vecmāmiņa, kas rūpējas par savu ģimeni pat tad, kad viņa vada ASV Pārstāvju palātu.

"Es īsti neizvēlējos šo dzīvi," Nensija Pelosi filmā stāsta savai meitai. "Tā izvēlējās mani."

Aleksandra Pelosi laikrakstam “The Post” norādīja, ka viņa nekad nebija vēlējusies uzņemt šo filmu, jo baidījās, ka viss, ko viņa atklās, tiks izmantots pret viņas māti, tomēr gadu laikā viņa bija uzkrājusi neskaitāmus videomateriālus. 2018. gadā, kad ASV Demokrātu partija bija gatava atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, Aleksandra nolēma, ka ir pienācis laiks nopietni strādāt pie filmas.

Aleksandra atkārtoti uzsver, ka nekad nav skaidri teikusi mātei, ka veido par viņu filmu.

"Kāpēc lai es viņai teiktu, ka veidoju filmu? Tad viņa man vairs nekad neļautu sevi filmēt,” akcentē bijušās spīkeres meita. Aleksandra vienkārši bieži atradās blakus savai mātei, iemūžinot momentus no viņas dzīves savā telefonā.

Pērnā gada nogalē kāds uzbrucējs ielauzās Pelosi ģimenes mājā Sanfrancisko. Viņš meklēja Nensiju Pelosi, taču viņa šajā brīdī neatradās mājās. Viņas vīram Polam Pelosi ar āmuru tika salauzts galvaskauss.

"Mans tēvs izskatījās pēc Frankenšteina, es biju tik dusmīga," atceras Aleksandra.

Viņa norādīja, ka pēc filmas iznākšanas draudi gan viņas mātei, gan arī citiem Pelosi ģimenes locekļiem tikai pieaugs, tomēr viņa nolēma neatcelt filmas pirmizrādi. Pēc viņas domām, filma atklāj dažādas ASV likumdošanas procesa nianses un viņas mammas spēju orientēties tajā “augstpapēžu kurpēs”.

“Es esmu darba, nevis parādes zirgs,” filmā akcentē Nensija Pelosi.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu