Puntulis pirmo reizi komentē gada aktrises Meļķes atteikšanos no "Lielā Kristapa"

CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Luīze Meļķe Nacionālā kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonijā 26. februārī
Marija Luīze Meļķe Nacionālā kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonijā 26. februārī Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdienas vakarā notikušajā ceremonijā "Lielais Kristaps" labākās aktrises balvu saņēma Marija Luīze Meļķe par galveno lomu filmā "Neona pavasaris". Meļķe gan no apbalvojuma atteicās, tādējādi protestējot pret Dzīvesbiedru likuma nepieņemšanu, kā arī nodeva balvu glabāšanā kultūras ministram Naurim Puntulim, kurš ar Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra Ritvara Jansona starpniecību pirmoreiz komentējis notikušo.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" Jansons nolasīja Puntuļa paziņojumu.

"Savā darbā, piešķirot atbalstus, balvas un tamlīdzīgi, nekad neesmu kā kritēriju novērtējis kāda mākslinieka ideoloģisko nostāju vai politisko piederību. Man radošās izpausmes un process vienmēr bijis tam pāri stāvošs. Mēs visi esam viena nozare un darām vienu darbu. Jā, esam dažādi savos ideoloģiskajos uzskatos, bet mums katram ir tiesības tādiem būt."

Tāpat Jansons atgādināja, ka šobrīd Saeima Dzīvesbiedru likumu neatbalsta. Raidījuma vadītāja Anete Bērtule atgādināja Jansonam par plaisu starp pašu ministru un daļu viņa vadītās nozares, proti, publiski parakstītās vēstules, uz ko Jansons atbildēja, ka ministra galvenais uzdevums ir "kalpot nozarei". 

Meļķei piešķirtā statuete gan pie Puntuļa neatrodas. Tā, pēc Jansona teiktā, atrodas Nacionālajā kino centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu