Līderi duelējas savā starpā. Straumētāko albumu nedēļas tops

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Supernovas 2023" pusfināls
"Supernovas 2023" pusfināls Foto: LTV/Lauris Vīksne

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET turpina iepazīstināt ar nedēļas straumētākajiem albumiem, un gada astotajā nedēļā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” pašmāju mākslinieku albumu topā līderis joprojām ir grupa “Sudden Lights” ar albumu “Miljards vasaru”.

Nedēļas straumētākais tops tiek veidots, apkopojot straumes un lejuplādes mūzikas serveros internetā Latvijas teritorijā, šādi iegūstot datus par klausītāju aktuālo mūzikas gaumi un interesēm. Tā, piemēram, aizvadītajā nedēļā notikusī “Zelta Mikrofona '23” ceremonija radījusi interesi par Shipsea albumu “Apgaismots”, kas apbalvots kā labākais popa albums un Gada albums. Topā ir atgriezies rolanda če albums “Visurgājējs”, kas saņēma “Zelta Mikrofonu” kā labākais hiphopa ieraksts.

Foto: publicitātes.

“Topa rezultāti rāda, ka “Zelta Mikrofons” apbalvojums ir gan novērtējums par padarīto, gan albumiem iedod jaunu elpu,” saka “Zelta Mikrofona” producente Elita Mīlgrāve.

Straumētāko latviešu mākslinieku albumu top 3 ir palicis nemainīgs. To veido dažādu paaudžu mākslinieki, kas katrs pārstāv savu mūzikas stilu. Pirmajā vietā ir “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru”. Otrajā vietā šajā nedēļā ierindojas “Bermudu Divstūra” albums “Vidēji glīts”, kura populārākais singls “Brāl, ar dzīvi nekaulē” saņēma “Zelta Mikrofonu '23” kategorijā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”. Trešajā vietā ir Msencis un Grandmasters Neons ar albumu “goda vards cetri”.

“Varu teikt milzum liels paldies mūsu klausītājiem par uzticību, mīlestību un atbalstu! Šis novērtējums jau trešo nedēļu pēc kārtas sniedz mums apstiprinājumu, ka ejam pareizajā virzienā.

Manuprāt, mūziķim neviena atzinība nevar būt tīkamāka par mūsu garadarbu klausījumiem, un par to visiem paldies. Pārfrāzējot ansi - tas, ka jums patīk tas, kas mums patīk, mūs pilda ar prieku,” gandarījumu pauž “Sudden Lights” solists Andrejs Reinis Zitmanis.

Arī straumētāko ārzemju albumu topa trijnieks ir palicis nemainīgs un līderi ir apmainījušies vietām. Pirmo vietu ieņem producenta Metro Boomin albums “HEROES & VILLAINS”, no kura populārākais singls Latvijā ir “Creepin'”, piedaloties The Weeknd & 21 Savage. Otrajā vietā ierindojas Instasamka ar albumu “POPSTAR”, bet trešais klausītākais ir Harija Stailza albums “Harry's House”.

Foto: publicitātes.

Straujākas izmaiņas topā varētu gaidīt laika posmā no marta līdz jūnijam, kad ierasti albumus izdod labi zināmas grupas un mūziķi.

Soctīklos redzam, ka Dons aktīvi strādā ierakstu studijā Berlīnē. Tiek runāts, ka gaidāms jauns A$AP Rocky albums, bet pavisam konkrēti var sacīt, ka martā jauns albums būs gan Lanai del Rejai, gan Yves Tumor.

No latviešiem jau 1. martā jaunumus sola sagādāt Krivenchy, Eliots un Rikijs!, kurus zinām no grupas “Singapūras satīns”, kas nemainīgi ir straumēšanas topa desmitniekā. Viņu albuma nosaukums - “Zvejnieka dēli”, un tad jau nākamajā nedēļā redzēsim, vai tas jau būs ierotējis straumēšanas topa desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu