Holivudas zvaigzne Malkovičs šoruden atgriezīsies Dailes teātrī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pieņemšana pēc izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā"
Pieņemšana pēc izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dailes teātrī šā gada rudenī gaidāms plaši pazīstamā aktiera un režisora Džona Malkoviča iestudējums "Leopoldštate", kas iecerēts kā jaunās teātra sezonas atklāšanas notikums.

Pasaulslaveno Holivudas zvaigzni Malkoviču Dailes teātra skatītājiem bija iespēja redzēt izrādē "Kokvilnas lauku vientulībā" 2022. gadā, taču šī gada rudenī būs unikāla iespēja iepazīt Malkoviču kā režisoru.

Malkovičs Dailes teātrī izvēlējies iestudēt slavenā britu dramaturga Stoparda jaunāko lugu "Leopoldštate", kas savu pirmizrādi piedzīvoja Londonas Vestendā 2020. gadā. Luga tajā pašā gadā ar panākumiem iestudēta arī Brodvejā.

Dramaturgs Stopards bērnībā, izbēgot no nacistu vajāšanas, ar ģimeni no Čehoslovākijas pārvācies uz dzīvi Lielbritānijā. Tikmēr visi Stoparda vecvecāki nonāca nacistu koncentrācijas nometnēs.

Savās lugās Stopards pievēršas jautājumiem par cilvēktiesībām, cenzūru, politisko brīvību un sabiedrību. Stopards saņēmis Oskara, Olivijē un Tonijas balvas.

2020. gadā "Leopoldštate" ieguva prestižo britu Olivijē balvu kategorijā "Labākā jaunā luga".

"Leopoldštate" drosmīgi aplūko, ko nozīmē būt citādam - svešiniekam, starp svešiniekiem, ne tikai paša, bet arī citu acīs. Tā uzdod jautājumus par vēsturi, proti, kā saglabāt savas saknes, kā nosargāt savu pašapziņu, kā izdzīvot mazai tautai, kad pasaule ir sajukusi prātā.

Foto: Pieņemšana pēc izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu