Mūziķis Jānis Irbe: “Cilvēku sapņi ir saistīti un ietekmē viens otru”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Dziesminieks Jānis Irbe publiskojis divas jaunas dziesmas un izziņo gaidāmo albumu, kas sekos 2019. gadā izdotajam debijas ierakstam.

Iespējams, nedaudz neierasti dziesminiekam, bet Jāņa galvenais instruments ir basģitāra, kas dzīvajā izpildījumā skan kopā ar tā dēvētās “bungmašīnas” pavadījumu. Mūziķis sevi pieskaita postpanka žanra izpildītāju pulkam, kurš darbojas gan viens, gan kopā ar draugiem - ģitāristu Jāni Dubavu un taustiņinstrumentālistu Patrisu Valdemāru.

Jaunā albuma vēstnešus “Sapņu stūre” un “Cauri zariem” Jānis ir izveidojis viens, bet gaidāmajā albumā būs iekļauti trīs skaņdarbi, kas tapuši, sadarbojoties ar Jāni un Patrisu. Mūziķis vērtē: ““Sapņu stūre” ir dinamiska kompozīcija ar fūzētu, draivotu elektrisko ģitāru un basģitāru, ar dzejiski noskaņotu tekstu un interesantām vārdu kombinācijām. Dziesma stāsta par to, ka cilvēku sapņi ir saistīti un ietekmē viens otru. Savukārt “Cauri zariem” ir kombinētas elektroniskās un akustiskās bungas. Arī dinamiska dziesma, kuras attīstību turpina pieklusināta noskaņa un nobeiguma kulminācija ar izskaņu, kas veidota ar domu, ka tēma varētu turpināties un turpināties, gluži kā nobeiguma teksts “vēlreiz pieskaros, vēlreiz pieskaros””. Dziesma stāsta par kādu romantisku dienu, par meiteni (tagad jau sievu), ar kuru Jānis satikās rudenī, un kopīgi pavadītā diena bija tik lieliska, ka viņi nevarēja atvadīties.

Dziesmas meklējamas mūzikas straumēšanas servisos. Abu dziesmu vizuālo noformējumu ir veidojis dizaineris Mārtiņs Locs. Dziesmas ierakstījis, miksējis un māsterējis Jānis Irbe savā mājas studijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu