Ogres teātrī top muzikāls jauniestudējums – Bertolta Brehta “Puntila un Mati”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ogres Teātris

Aprīlī Ogres teātrī gaidāma pirmizrāde muzikālam jauniestudējumam “Puntila un Mati” pēc vācu dramaturga Bertolta Brehta lugas motīviem.

Puntila un Mati – kungs un kalps. Tas ir attiecību modelis, kas pastāvējis visos laikos un visdažādākajās formās – ģimenē, darbā, valsts pārvaldē un citviet. Modelis, ko ir centušās pārveidot dažādas ideoloģijas, revolūcijas un reformas, bet – veltīgi… Vienlīdzība vienmēr ir palikusi kā tāls un nepiepildīts sapnis.

“Lielkungs Puntila un viņa kalps Mati” ir viena no populārākajām un pasaulē visbiežāk iestudētajām vācu dramaturga un episkā teātra teorijas pamatlicēja Bertolta Brehta lugām. Somu tautas pasakas iedvesmotā sižeta centrā ir Puntila, kurš, būdams “kunga prātā”, ir neparasti labs un taisnīgs cilvēks, cenšoties visiem darīt labu, bet, paliekot atkal skaidrā, kļūst par nežēlīgu un ļaunu kungu. Muzikālajā komēdijā, kurā tautiskie motīvi savijas ar autoram raksturīgo asi sociālo pasaules skatījumu, skanēs Bertolta Brehta songi ar Jāņa Kaijaka oriģinālmūziku.

“Somija mums vienmēr ir bijusi tuva gan savas skaistās dabas – mežu, bērzu biržu un ezeru dēļ, gan ar savu dzīvesveidu – folkloru un patriotismu. Vienlaikus šī valsts mums vienmēr bijusi arī kā apbrīnas objekts – sākot ar “Nokia” veiksmes stāstu, beidzot ar izglītības sistēmu. Taču, kaut arī izrādes darbība norisināsies Somijā, tās saturs neapšaubāmi būs par mums pašiem, par latviešiem,” izrādes ieceri komentē režisors Jānis Kaijaks.

Jauniestudējuma radošajā komandā: režisors, komponists Jānis Kaijaks, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Ilze Kupča-Ziemele, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, horeogrāfe Sabīne Neilande, vokālā pedagoģe Ieva Mora u.c.

Lomās: Andris Krauja, Edijs Čibels, Katrīna Anna Ozoliņa, Arturs Mālnieks, Ieva Mora, Madara Juška-Gundberga, Margarita Lutere, Ramona Rubene, Juris Jurāns, Juris Gasparovičs, Andris Peismalietis, Mārtiņš Mikožans, Inese Pivare vai Lauma Straume.

Izrādes “Puntila un Mati” pirmizrāde Ogres teātrī 2023. gada 22. aprīlī plkst. 18:00, nākamā izrāde – 29. aprīlī plkst. 18:00. Biļetes: “Biļešu paradīzes” kasēs un internetveikalā www.bilesuparadize.lv. 15% atlaide ar ISIC/ITIC karti, pensionāra vai invalīda apliecību, Ogres novadnieka karti un grupas (10+) biļetēm.

Izrādes tapšanu finansiāli atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Ogres novada pašvaldība un metālapstrādes uzņēmums “LS Steel”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu