Kolēģi novērtē Fiņķa un Patrishas dziesmas “Raķešu zinātne” videoklipu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Hip-hopa mākslinieks Fiņķis un dziedātāja Patrisha laiduši klajā kopīgu dziesmu “Raķešu zinātne” un videoklipu, kura režisore ir Elīza Jordane un kuru platformā “YouTube” kopš tā publicēšanas vakar paspējuši noskatīties jau 8,6 tūkstoši apmeklētāju.

“Šī dziesma man atgādina par cilvēkiem, bez kuriem šī dzīve būtu daudz tumšākās krāsās,” stāsta Fiņķis. “Rakstot šo dziesmu, sevī risināju konfliktu, kas rezultējās ar manis paša cieti būvētā ego demontāžu. Ņem vieglāk - šī nav raķešu zinātne!” Šī ir pirmā dziesma kopš mūziķa debijas albuma “Tāds slinkums”, kas iznāca pērnā gada aprīlī. Šī gada februārī Fiņķis ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons’23” par gada labāko videoklipu dziesmai “Sevis mīlestība”.

Līdz ar dziesmu “Raķešu zinātne” iznācis arī tās videoklips, kura režisore ir Elīza Jordane.

“Popmūzikas video tradīcijas mūs ir pieradinājušas ar stāstiem, kuros bieži vien to galvenie varoņi peldas naudas banknotēs, brauc ar smalkiem auto un rotājas pāris kilogramos smagās zelta ķēdēs, tā demonstrējot savu veiksmīgo un izdevušos dzīvi,”

stāsta režisore. “Ar domubiedriem Jurģi Kminu un Aneti Šidlovsku kopīgi radītajā pasaulē šīs zelta ķēdes rotā aklu suni no patversmes. Tikmēr pārējos varoņus motivē neloģiskas darbības un apgrieztas, klišejiskas situācijas – šim video stāstam ir sava lietu kārtība, kura pamazām atklājas ar katru skatīšanās reizi."

Video atzinīgi novērtējis grupas “The Sound Poets” dalībnieks Jānis Aišpurs, daloties ar to portālā “Facebook” un piebilstot: “Sasper jods, kas pa foršu klipu. Cepuri nost un kāju virsū.” Mūziķis, grupas “Laika Suns” dalībnieks Arnis Račinskis komentē: “Iespējams, gada klips jau ir nofilmēts! Jāredz!”, Jūlijs Melngailis no “Bel Tempo” raksta: “Paldies, ka tu esi, Helvij Fiņķi!” un savos “vislielākajos komplimentos” dalās arī biedrības „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu