VNĪ panācis vienošanos ar būvnieku par turpmāko JRT būvniecības gaitu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Iepazīstina ar Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas būvdarbu gaitu
Iepazīstina ar Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas būvdarbu gaitu Foto: Jānis Škapars/TVNET

VAS "Valsts nekustam īpašumi" (VNĪ) ceturtdien, 23. martā, informēs par turpmākajiem soļiem saistībā ar Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvniecību, uzraudzības gaitu un nodošanas termiņu, kā arī panākto vienošanos ar būvnieku "SBSC", vēsta uzņēmums.

Preses konference, kurā klātienē piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova, pilnsabiedrības "SBSC" valdes loceklis Juris Pētersons un JRT izpilddirektore Gundega Palma, norisināsies ceturtdien, 23. martā, plkst. 11 JRT telpās - Šuvēju darbnīcā.

Gavrilova informē, ka, meklējot izdevīgāko risinājumu JRT un tostarp arī valsts budžetam un sabiedrības interesēm, panākta abpusēja vienošanos ar būvnieku turpināt sadarbību ar jaunu vienošanos un papildu izvirzītām stingrākām prasībām.

Jau iepriekš vēstīts, ka 2022. gada vasarā noslēgtā vienošanās ar pilnsabiedrību "SBSC" paredzēja, ka JRT ēka tiek nodota ekspluatācijā šā gada 11 .martā. Visu līguma izpildes laiku VNĪ ir aktīvi un elastīgi līdzdarbojies, lai veicinātu būvniecības gaitu.

Piemēram, VNĪ izskatīja iespējas un rada risinājumu būvniekam papildus kompensēt cenu pieaugumu atbilstoši inflācijai 2,18 miljonu eiro apmērā, pēc "SBSC" lūguma piešķīra arī viena miljona eiro avansu. Būvnieka iesniegtie rēķini par aktuālo darbu apmaksu tiek apmaksāti vairākas reizes mēnesī vienā līdz divās dienās pēc to iesniegšanas, nevis vienu reizi mēnesī 30 dienās, kā tas bija paredzēts sākotnēji.

Pagājušā gada nogalē, saņemot jaunas prasības no būvnieka un konstatējot būvniecības grafiku neizpildi, VNĪ vērsās pie būvnieka pieprasot būvniecības tempu kāpinājumu, paredzamu būvniecības termiņu un apliecinājumu finanšu pietiekamībai darbības nodrošināšanai, tas izvērtās saasinājumā, kam šobrīd rasts risinājums.

JRT renovācijas un būvniecības projekta mērķis ir izveidot modernu Eiropas līmeņa teātri. Būvprojekta izstrāde sākta no 2018. gada, bet būvniecība - no 2020. gada. Par JRT būvniecību noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "SBSC" par 32,4 miljoniem eiro, tai skaitā indeksācija jeb samaksa par būvdarbu sadārdzinājumu. Sadarbība ar būvnieku - pilnsabiedrību "SBSC" notiek pēc principa "Projektē un būvē", kas nozīmē līguma izpildītāja visaptverošu atbildību par būvdarbiem un ļauj ātrāk risināt radušos tehniskos izaicinājumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu