"Es nepavisam neesmu vienkārša partnere..." Ilze Grase-Ķibilde atklāti par jaunajām attiecībām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Žurnālista Mārtiņa Ķibilda grāmatas "Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi" līdzautore Ilze Grase-Ķibilde piedalās grāmatas atklāšanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Žurnālista Mārtiņa Ķibilda grāmatas "Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi" līdzautore Ilze Grase-Ķibilde piedalās grāmatas atklāšanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Auto kompānijas “Moller Baltic Import” izpilddirektore, grāmatas "Atslēgas" izdevēja Ilze Grase-Ķibilde intervijā žurnālam "Ieva" runā par attiecībām ar uzņēmuma "Stenders" bijušo īpašnieku Jāni Bērziņu. 

Kā zināms, Grase-Ķibilde 2019. gada oktobrī pēkšņi zaudēja vīru, žurnālistu un TV personību Mārtiņu Ķibildu. Nepilnu gadu pēc vīra nāves viņa sāka attiecības ar Bērziņu.

Intervijā žurnālam "Ieva" uz jautājumu, pēc cik ilga laika cilvēks drīkst atkal būt laimīgs, viņa saka: "Tas ir skaists jautājums, kā tu to noformulē, bet dzīvē tā nenotiek. Jo īstenībā jautājums ir par to, vai esi atvērts jaunām attiecībām. Vai tu aizcērt durvis, vai arī turpini komunicēt? Esmu daudz par to domājusi, un katram atbilde būs citāda.

Ja tu pajautātu Mārtiņa tuvākajiem cilvēkiem, viņi, iespējams teiktu, ka nav godīgi, ka tik ātri. Ja tu pajautātu maniem tuvākajiem cilvēkiem, viņi varbūt teiktu - super, mēs gribam, lai viņa ir laimīga!"

"Tā vienkārši notika, un ne jau plānoti. Vienkārši biju atvērta sajūtai turpināt dzīvot, nezinot, vai dzīvošu viena vai ar cilvēku blakus, Latvijā vai kaut kur citur, paliekot esošajā darbā vai mainot to, un

satiku cilvēku, kurš mani tajā bridi varēja emocionāli atbalstīt un turpina to darīt arī šodien.

Un redzu, ka maniem bērniem tas ir nācis par labu! Esmu ļoti priecīga un pateicīga, ka neviens no mūsu tuvākajiem draugiem un ģimenes nav pagriezis man muguru, tieši pretēji - mēs esam atraduši veidu, kā komunicēt un integrēties, respektējot visas attiecības," saka Grase-Ķibilde.

Runājot par attiecībām ar Jāni, viņa saka: "Viņš ir baigais malacis. Jo es nepavisam neesmu vienkārša partnere, man ir gan raksturs, gan pagātne... Viņam nav vienkārši jauna draudzene. Ja viņš to spēj nest, panest, iznest un turpina nest - cepuri nost! Turklāt neizskatās, ka viņam būtu ļoti grūti, bet nu... tas jāprasa viņam. (..) Ar viņu ir ārkārtīgi viegli! Esam runājuši par to, ka ar gadiem - drīzāk ar pieredzi - nāk sapratne, ka nevienās attiecībās nebūs pilnīgas harmonijas un paradīzes. Un, ja kāds tā domā, tad īstenībā vēl ir par zaļu attiecībām, tad vēl ir jāmētājas apkārt un jātusē. Mēs abi esam pietiekami pieredzējuši un izdzīvojuši, lai saprastu, ka diskutablās tēmas, tāpat kā dažādi raksturi un pagātne, ir daļa no attiecībām."

Runājot par to, ko mācījusies no mīļotā, viņa norāda: "Sazemēšanos un dzīvošanu šajā mirklī.

Jānim tiešām izdodas necepties par sīkumiem.

"Pieņem, maini vai aizej!" - pēdējos gados šos vārdus esmu izmantojusi kā moto, jo ikvienā situācijā var izvēlēties vienu no trim iespējām. Uztvert notiekošo vieglāk - arī tas ir Jāņa spēks!"

Pilnu interviju ar Ilzi Grasi-Ķibildi lasi žurnāla "Ieva" 22. marta numurā!

Jau ziņots, ka 2019. gada 26. oktobrī 46 gadu vecumā pēkšņi mūžībā devās televīzijas personība un žurnālists Mārtiņš Ķibilds. Pēcāk Mārtiņa ģimene sociālajos tīklos paziņoja oficiālo nāves iemeslu: "Autopsijas rezultāts ir īss un nepielūdzams: "Akūta koronārā sirds slimība." Mārtiņa sirds pārstāja pukstēt miegā Amsterdamas viesnīcā."

Ķibilds Latvijas Televīzijā veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs.

Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu