No klasiskās mūzikas uz tehno - sevi piesaka jauna mūziķe Alisa Fox

TVNET
Foto: Publicitātes foto

Šodien savu pirmatskaņojumu piedzīvo jaunās mākslinieces Alisas Foksas (Alisa Fox) tehno mūzikas skaņdarbs "Freedom" (Brīvība). Akadēmiski izglītotajai vijolniecei klasiskā mūzika, pašas vārdiem, kļuva par klusu, un tās vietā viņa ir izvēlējusies iekustināt deju grīdas ar tehno mūziku.

Alisas pirmais mūzikas video aicina pievienoties mežonīgai reiva ballei ikvienu, kas meklē brīvību un iekšējās būtības atklāšanos, kā arī spēku veidot pašam savu realitāti.

“Šis ir spēcīgs protests pret tām varām, kas cenšas nomākt, noniecināt individualitātes izpausmi un pašizteiksmes triumfu. Klipa kliedzošais, spilgtais un agresīvais draivs centīsies aizraut elpu un neatlaist spriedzi, vienlaikus ļaujoties enerģiskiem tehno mūzikas ritmiem, sirreālai un dekadentai ballīšu atmosfērai,” skaidro jaunā mūziķe.

Norises vieta ir pamesta Rīgas lidosta, kur aiz ikoniskajām kolonu rindām izgaismojas ugunīgas reiva ballītes neona atspulgi. Pūlī vienotā vilnī redzami daudzveidīgu alternatīvo kultūru pārstāvji ar tetovējumiem un pīrsingiem – katrs gatavs svinēt savu personīgo brīvību. Kad ballīte uzkarst, uzrodas negaidīts viesis - ļaunais priesteris, kurš gan nav ieradies glābt dvēseles no pazudināšanas, bet cenšas izrādīt savu dominanci, ietekmi un kontroli. Taču pūlis nepakļaujas un zina, ko vēlas no šīs nakts, tāpēc nebaidās turpināt, ļaujoties hedoniskam piedzīvojumam.

Alisa turpina: “Šajā klipā un skaņdarbā es kopā ar savu komandu centos tvert tādas paaudzes būtību, kura atsakās būt definēta pēc konvencijām vai sabiedrības normām un kura līksmo par individualitātes un personīgās izpausmes brīvības spēku. Aicinu ikvienu skatītāju pievienoties citādības pieņemšanas pieredzei, atbrīvojoties no stigmām, normām un pieņēmumiem, bet ļaujoties neierobežotās mākslinieciskās būtības izlaušanās svinībām.”

Alisa Fox jeb īstajā vārdā Alisa Mališeva dzīvo Berlīnē. 16 gadu vecumā sākusi klasiskās vijolnieces un altistes karjeru, spēlējot profesionālos orķestros visā pasaulē. Pēc tam nodevusies muzikāliem meklējumiem, līdz nomainījusi vijoli pret bungām un devusies turnejā kopā ar pazīstamu rokgrupu. Alisas iecienītākie mūzikas žanri ir pops, roks un fusion, laika gaitā nostiprinātas draudzības saites ar šo novirzienu grupām no Eiropas, ASV un Āzijas.

Nepalaid garām!

Uz augšu