Straumētāko ierakstu topu jau pārņem vasaras ritmi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

“Zelta mikrofons” un TVNET 12. “Iknedēļas straumētākais ieraksts ar Elektrum” topā iepazīstina ar singla topa pirmo un arī pēdējo desmitnieku, kombinēto albumu topu, kā arī skaidro to, kas vajadzīgs dziesmas “virāliem” jeb interneta panākumiem.

Pašmāju singlu topa virsontē šonedēļ ir “Dzīvot kaifs”, kas ir repa grupas “Olas” sadarbība ar Misteru Krūmiņu un “heywhosthatkid”. Šī hiphopa dziesma ir ar elektroniskās deju mūzikas elementiem. Tā iedvesmo realizēt savus sapņus, dzīvot savu dzīvi tā, lai par to ir prieks.

““Dzīvot kaifs” ir vasaras dziesma, un mēs to nolēmām izlaist jau agrā pavasarī, lai cilvēkiem nedaudz iedotu vasaras sajūtu, pēc kuras tie ir redzami sailgojušies.

Iespējams, viens no straumēšanas panākumu iemesliem ir tas, ka pati dziesma sevī apvieno vairākus žanrus, bet visa pamatā tomēr ir tas, ka cilvēki ir sailgojušies pēc mums kā grupas. Mūsu fani mūs atbalsta, neskatoties uz to, ka pēdējos gados nebijām tik aktīvi. Bet “Olas” ir uz palikšanu - nākamgad grupai jau aprit 10 gadi! Paldies katram, kurš dalās ar mūsu jauno dziesmu, sūta labus vārdus un filmē video soctīklos! Jau drīz jūs varēsiet klausīties mūsu jauno albumu ar vēl vairāk hitiem, tāpēc paldies par pirmo vietu - šajā topā mēs noteikti būsim bieži viesi! Gaidām visus mūsu koncerttūrē, kas sāksies jau aprīlī! Būsim ciemos Saldū, Valmierā, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā un Rīgā!” priekā par pirmo vietu dalās grupa “Olas”.

Otrā straumētākā ir “Bermudu divstūra” un “Apvedceļa” 2022. gada hits “Brāl, ar dzīvi nekaulē”, kas ir saņēmis "Zelta Mikrofonu '22" kategorijā "Straumētākais ieraksts ar Elektrum".

2. nedēļas trešā straumētākā dziesma ir Fiņķa un Patrishas sadarbība singlā “Raķešu zinātne”. Nemainīgi topā ir Msenča un Grandmasters Neons dziesmas un arī “Singapūras satīns”, kas šoreiz topā ir ar divām dziesmām. Astotajā vietā ir reperis rolands če ar “Visurgājēju”, bet devītais Mesa ar “Ko vairāk man vajag”.

Foto: publicitātes.

Rūdolfs Budze, dīdžejs, mūzikas producents, LaIPA padomes loceklis, skaidro: “Straumētāko ierakstu tops labi ataino šī brīža platformu lietotāju pieprasījumu. Likumsakarīgi, ka pasaulē populārākais žanrs hiphops dominē arī vietējā straumēšanas vidē, bet nav tā, ka reperi būtu vienīgie aktīvie mūziķi šobrīd Latvijā. Citu žanru pārstāvjiem noteikti vairāk jādomā par savas auditorijas piesaisti digitālajām platformām, jo diez vai mūzikas ierakstu tirgū pārskatāmā nākotnē kas mainīsies. Ne lejupielādes, ne fiziskie formāti nekad vairs nesasniegs iepriekšējo laiku apgrozījumu, ne arī NFT izaugs par kaut ko vērā ņemamu. Tirgu vienmēr virzīs mūzikas ierakstu patērētājam ērtākais veids, un šobrīd tā ir straumēšana.”

Kas attiecas uz ārzemju singlu topu, tur galvgalī ir Mailija Sairusa ar hitu “Flowers”. Otrajā vietā ir PinkPantheress un Ice Spice ar dziesmu “Boy's a liar Pt. 2”, kas popularitāti ieguvusi vietnē TikTok. Trešā ir Instasamka ar “ЗА ДЕНЬГИ ДА” (tulkojumā: Par naudu - jā). 12. nedēļas jaunums topa sestajā vietā ir Hozier ar 24.martā publiskoto “Eat Your Young” - arī ar šo dziesmu plašāka auditorija tika ieintriģēta vietnē TikTok. Apvienotā albumu topā līdere ir Mailija Sairusa ar albumu “Endless Summer Vacation”. Otrajā vietā ir producents Metro Boomin ar albumu “HEROES & VILLAINS”, bet trešā ir Instasamka ar albumu “Popstar”. Vienīgais latviešu albums topā ir Msencis un Grandmasters Neons ar “goda vards cetri”.

Foto: publicitātes.
Foto: publicitātes.

Kuras dziesmas noslēdz 12. nedēļas singlu desmitnieku?

Līdzās tādiem straumēšanas vietnēs populāriem hiphopa māksliniekiem kā Ods, “Ziedu vija”, Zeļģis, “Kreisais krasts” topā atrodama arī Kaspara Dimitera dziesma “Tu mana Āfrika, mana Antarktīda” , kuru viņš izpildīja “Mikrofona aptaujā” jau 1985. gadā. Topa 99. vietā ir “Prāta Vētra” ar dziesmu “Īssavienojums”, kura tika izdota 2000. gadā un ir viena no grupas visu laiku populārākajām dziesmām. Un simtā klausītākā ir grupas “Jātnieki” dziesma “Balle Baložos”, kas ieturēta kantrī stilistikā.

Foto: publicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu