“Slavu ikdienā es neizbaudu necik.” Linda Leen par naudas un slavas pārbaudījumu savā dzīvē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Dziesmu autore, skatuves māksliniece un fotogrāfe Linda Leen, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, stāsta par diviem dzīves lielajiem pārbaudījumiem – naudas un slavas. Ja ar naudas pārbaudījumu tikusi galā un mācību guvusi jau pēc pirmā honorāra, ar slavas izaicinājumu vēl esot jāpastrādā: “Tāpēc es mēģinu atrast veidus, kā ar to sadraudzēties, bet joprojām es klūpu uz šo.”

Taujāta, vai 20 gados iegūtās visas iespējamās balvas, darbs “Radio SWH” nesagoza galvu jaunai meitenei, raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Linda Leen norāda, ka pārbaudījumu ir ļoti daudz, taču divi lielākie ir naudas un slavas. “Naudas pārbaudījumu es ļoti ātri izgāju,” viņa atklāj. Tas noticis, kad dzīvojusi vēl kopmītnēs un visus savus iekrājumus ielikusi somā, lai brauktu nopirkt Ziemassvētku dāvanas. Pieķērusi sevi pie nelielas pārākuma sajūtas un tikusi apzagta līdz pēdējam centam, atklājot to tikai veikalā.

“Es pilnīgi zināju, par ko tas ir, kāpēc tas ir. Es apstājos un teicu: “Paldies, es visu sapratu. Paldies par šo mācībstundu.” Es pat nebiju īsti sabēdājusies, es par to biju pati pārsteigta, bet es sapratu, un šī stunda ar to man bija izieta. Kopš tā brīža man nav problēma gan dalīties, gan pašai baudīt to, ka ir. Tas kaut kāds negatīvais “paterns” tanī brīdī izkusa,” viņa stāsta. Savukārt ar slavu ir citādi. Linda Leen atzīst, ka lielākoties neizbauda atpazīstamību.

“Es saprotu, ka tas kalpo manas mūzikas popularizēšanai, un par to es esmu ļoti pateicīga, bet slavu ikdienā es neizbaudu necik. Es gribētu darīt savu darbu, neesot slavena, bet zinu, ka tas nav īsti iespējams. Tāpēc mēģinu atrast veidus, kā ar to sadraudzēties, bet joprojām es klūpu uz šo,” viņa norāda, “Arī apzinātības ceļu eju šobrīd jau ilgus gadus, kādus 15. Varbūt varētu teikt, ka šobrīd esmu pietuvojusies tam apzinātības brīdim, un saprotu - ja slavas izaicinājums man joprojām grūts, tātad man ir pārāk svarīgi, ko par mani domā cilvēki.”

Pilnu raidījuma ierakstu noklausies šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu