"Viņš var atstāt ļoti labu iespaidu." Vaikule par Putinu un to, ka politiķiem nevar uzticēties

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu dziedātāja Laima Vaikule "YouTube" kanālā "И Грянул Грэм" runāja par tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un uzsvēra, ka nekad neesot viņam uzticējusies.

Laima Vaikule atzina, ka par politiku sākusi interesēties Čečenijas un Gruzijas kara laikā. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušajā gadā viņa aizvien vairāk iedziļinājās politikas jautājumos. 

Viņa vairākas reizes esot tikusies ar Putinu. "Ja viņš vēlas, viņš var atstāt ļoti labu iespaidu." Tomēr Vaikule viņam nekad nav uzticējusies.

"Es kaut kā visu jutu un zināju, ka šīs profesijas cilvēkiem - viņiem nekad nevar uzticēties," atzīmē Vaikule.

Laima Vaikule atceras, kā pirms daudziem gadiem kvēli vēlējusies atbalstīt Mihailu Gorbačovu, taču paziņa ieteicis nekad neatbalstīt politiķus, "jo nekad nevar zināt, ko viņš darīs tālāk".

Māksliniece uzsver, ka ir kategoriski pret karu: "Es runāju par to, ka pieaudzis cilvēks atņem dzīvības pavisam vēl jauniešiem. Tas nav godīgi. Esmu pret karu!"

Arī nesen koncertējot Izraēlā, viņa no skatuves pauda atbalstu Ukrainai, kā arī godināja baletšova "Brīvība" horeogrāfi Jeļenu Koladenko, kura uz skatuves pēc Vaikules aicinājuma iznāca ar Ukrainas karogu uz pleciem. Koncertā Telavivā izskanēja arī sauklis "Slava Ukrainai! Varoņiem slava!"

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Vaikule 31. jūlijā uzstājās Lietuvas kūrortpilsētā Palangā, kur kopā ar mūziķi Jāni Stībeli uz skatuves iznesa Ukrainas karogu, paužot atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

Māksliniece ar šo žestu nepārprotami parādīja, kurā pusē nostājusies šajā brutālajā karā.

Kara pirmajās dienās Vaikule publicēja emocionālu video savā "Instagram": "Šodien zvanīju savam muzikantam, kurš atrodas Kijevā. Tumšā telpā, bumbu patvertnē, ar viņu kopā ir bērni. Es piedāvāju jebkāda veida palīdzību, tikai pasaki, ko varu izdarīt, un es to izdarīšu. Viņš man atbildēja: "Laima, vienkārši smaidiet. Lai paliek manā atmiņā."

"Nē karam! Nē nāvei! Apstājieties, es jūs lūdzu," valdot asaras, emocionālajā video pauda dziedātāja.

Publicētajā video viņa tiešā tekstā nenosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā. Tas daudzos viņas fanos radīja neatbildētus jautājumus. 31. jūlija koncertā viņa atbildēja visiem, kuriem par viņu bija šaubas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu