"Nacionālais teātris ir ļoti drosmīgs!" Krūzkops par jauno izrādi un tās izraisīto rezonansi sabiedrībā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Arturs Krūzkops
Arturs Krūzkops Foto: publicitātes

Pirms dažām nedēļām pirmizrādi piedzīvoja Latvijas Nacionālā teātra izrāde “Ričards. Nekā personīga”. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viesojas aktieris un izrādes galvenās lomas izpildītājs Arturs Krūzkops, kurš atklāj savas pārdomas par izrādi un tās izraisīto rezonansi sabiedrībā, kā arī nosauc Nacionālo teātri par ļoti drosmīgu.

Sociālajos tīklos jau uzvirmojušas diskusijas par izrādi “Ričards. Nekā personīga”, kur daļa izrādi nesaprot un citi – taisnā ceļā dodas iegādāties biļetes, lai redzētu savām acīm. “Tas ir fenomens. Un tiešām šobrīd izrāde ir izpārdota,” stāsta Krūzkops. “Ļoti diametrāli pretējas atsauksmes – no sajūsmas līdz nesaprašanai.” Viņam šķiet mazliet jocīga šī nesaprašana, jo nekas tāds izrādē neesot, tai skaitā rupjības.

“Ir diezgan normāla ikdiena. Tā ir mūsu šodiena, ko Artūrs Dīcis ir uzrakstījis, – par mūsu tagadni, nevis par kaut kādiem aizgājušiem laikiem vai par kaut kādu nākotni, nē, – par tagadni. Tāpēc arī grūti cilvēkiem skatīties, jo pieļauju, ka ļoti daudzi atpazīst sevi šajās situācijās – soctīkli, attiecības, viss pārējais. Tas tajā brīdī, kad tu redzi no malas, droši vien kaut kāda pretreakcija daudziem iestājas, un tas viss ir normāli,” stāsta aktieris. Tāpat daudziem reakciju izsaucot arī turpat esošā mākslinieka Kristiana Brektes darbi.

“Man patīk rezonanse, ko šī izrāde ir izraisījusi, un arī, manuprāt, Nacionālajam teātrim tas ir ļoti forši, jo visiem liekas – tur tādi pieklājīgi visi, tur viss kārtībā, smuki. Nē, arī Nacionālais teātris ir ļoti drosmīgs,” saka Krūzkops,

“Ir jābūt drosmīgiem.

Pats zini, kā jaunībā, – kad tad, ja ne jaunībā? Manuprāt, tāpēc ir forši, ka Elmārs Seņkovs, mākslinieciskais vadītājs Latvijas Nacionālajā teātrī, arī drosmīgi dara. Šī provokācija kaut kādā veidā varbūt arī izsauc cilvēkos. Tas labi.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties zemāk:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu