Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Pilsētvides ekrānos skatāma gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas jaundarba animācija

Foto: Publicitātes foto

Sadarbojoties vides reklāmas uzņēmumam “Clear Channel Latvia”, video māksliniekam Mārtiņam Vamzim un gleznotājai Kristīnei Luīzei Avotiņai, Rīgas pilsētvides ekrānos izstādīts Kristīnes Luīzes Avotiņas jaundarbs, kura pamatā ir mākslinieces šī gada februārī tapusī glezna “Gaismas atgriešanās” un vairāku viņas nesenāko gleznu fragmentu animācija.

Vides reklāmas uzņēmuma “Clear Channel Latvia” vadītājs un valdes loceklis Jānis Puravs secina: “Darba forma atklāj pilsētvidē šobrīd novērojamās pārmaiņas, kad reklāmas plakātu stendus nomaina jauni – digitālie ekrāni un statiskā attēla formātu – daudz plašākas informācijas pasniegšanas iespējas. Mēs esam pirmām kārtām vizuāls medijs, un māksla ir ļoti piemērots saturs, lai izceltu digitālo stendu īpašības komunikācijā. Kā vides medijs vēlamies būt ikdienā interesants un noderīgs cilvēkiem, piedāvājot ne tikai komerciālu, bet arī kultūrvēsturiski nozīmīgu saturu.”

Foto: Publicitātes foto

Par sadarbību stāsta gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa: “Man bija patiess gandarījums šī gada ziemā radīt gleznu, kura kļuva par pamatu animācijas video – ar lielu nepacietību gaidu, kad pirmo reizi to ieraudzīšu digitālajos ekrānos pilsētā! Esmu laimīga, ka mans gleznojums var būt šādi noderīgs mūsdienās, tādējādi atgādinot arī par glezniecības ilgtspējību. Brīnišķīgi, kad jaunākās tehnoloģijas satiek gleznotāja otas triepienu. Liels paldies “Clear Channel Latvia” par radošo brīvību un uzticēšanos!”

Kristīne Luīze Avotiņa ir viena no pazīstamākajām mūsdienu latviešu māksliniecēm, kuras darbiem raksturīgs spilgtums, psihedēliska krāsu un motīvu spēle, spēja attiecības ar dabu un ikdienas vērojumus atklāt netipiskā, greznā un emocionāli piesātinātā veidā, par izteiksmes līdzekli bieži izmantojot lielformātu. Māksliniece savos darbos runā tieši, taču nereti aizved vērotāju emocionālā abstrakcijā. Viņas darbi ir uzlūkojami ne tikai kā priekšmeti, bet arī – un vēl jo vairāk – kā pieredze.

Foto: Publicitātes foto

Mākslinieces pašas pieredzi raksturo jau vairāk nekā desmit personālizstādes Latvijā un dalība neaizmirstamos ar mākslu saistītos projektos, tostarp “Samsung Galaxy Note” tramvaja mākslinieciskajā apstrādē, “Tele2” galda spēles “Cirks” dizaina izveidē, apģērbu zīmola “HEBE” kopīgi veidotajā kolekcijā, kā arī gleznotājas ikgadējā kalendāra izdošanā, kas kļuvusi par īpašu tradīciju.

Mākslinieces Ilze Avotiņa (no kreisās) un Kristīne Luīze Avotiņa mākslinieces Ievas Iltneres gleznu izstādes "Ne vien, bet arī" atklāšanas pasākumā galerijā "Māksla XO" 2019. gadā.
Mākslinieces Ilze Avotiņa (no kreisās) un Kristīne Luīze Avotiņa mākslinieces Ievas Iltneres gleznu izstādes "Ne vien, bet arī" atklāšanas pasākumā galerijā "Māksla XO" 2019. gadā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Kristīne Luīze Avotiņa ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā, piedalījusies Studiju apmaiņas programmā “Erasmus” mākslas skolā “Escola Massana” Barselonā. Florences glezniecības plenēra “Fondazione Romualdo Del Bianco” laureāte. Viņas darbi atrodas modernās mākslas kolekcijās un privātkolekcijās Luksemburgā, Šveicē, Singapūrā, ASV, Norvēģijā, Latvijā un Francijā.

Šobrīd māksliniece gatavojas glezniecības izstādei, kura tiks atklāta šī gada augusta sākumā Ungurmuižā. Tajā būs iekļauti arī mākslinieces mammas, gleznotājas Ilzes Avotiņas darbi.

Nepalaid garām!

Uz augšu