Pirmo reizi izsludināta Sēlijas kultūras programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aizkraukles novada pašdarbnieki
Aizkraukles novada pašdarbnieki Foto: Kultūras programma "Sēlijas salas"

Partnerība “Kaimiņi” izsludina Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” projektu konkursu “Sēlijas kultūras programma 2023”. Šāda programma Sēlijas vēsturiskās zemes robežās atklāta pirmo reizi.

Līdz šim reģionu kultūras projekti no Sēlijas tika iesniegti Latgales un Zemgales kultūras programmā, atbilstoši plānošanas reģionu robežām. Lai īstenotu dzīvē Latviešu vēsturisko zemju likumā ietvertās normas, kuru mērķis ir veicināt latviešu vēsturisko zemju iedzīvotāju kopējo apziņu, identitāti un piederību, kultūrtelpu saglabāšanu un ilgtspējīgu attīstību, kopš 2023. gada reģionu kultūras programmas darbosies vēsturisko zemju robežās.

Foto: Publicitātes foto

Kultūras programmas mērķis ir veicināt kvalitatīva un daudzveidīga kultūras piedāvājuma pieejamību sabiedrībai un attīstīt jaunradi Sēlijā, kā arī veicināt Sēlijas kultūras daudzveidības saglabāšanu un attīstību. Kopējais pieejamais projektu konkursa finansējums ir 91 000 eiro, paredzot atbalstīt apmēram 35 dažāda mēroga kultūras projektus.

Kultūras programmas projektu konkursā var piedalīties juridiskas personas vai juridisko personu patstāvīgas struktūrvienības ar tiesībām noslēgt līgumus. Kultūras projektu īstenošana paredzēta Sēlijas vēsturiskās zemes robežās, kādas tās noteiktas Latviešu vēsturisko zemju likuma 1. pielikuma 5. punktā. Projektu ieviešanas laiks ir no 2023. gada 1. jūnija līdz 2023. gada 15. decembrim.

Foto: Kultūras programma "Sēlijas salas"

Projektu pieteikumus var iesniegt elektroniska dokumenta formā vai papīra izdrukā. Pieteikumi elektroniska dokumenta formā (parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un apliecināts ar laika zīmogu), jānosūta uz e-pasta adresi kultura@selija.com līdz 2023. gada 2. maijam, plkst. 23.59. Projektu pieteikumi papīra formā pa pastu jānosūta ar pasta zīmogu ne vēlāk kā 28. aprīlī uz adresi Sēlijas ielā 25, 305. kabinetā, Daugavpilī, LV-5401.

Projektu iesniedzējiem norisināsies informatīvi semināri, kuru laikā varēs noskaidrot atbildes uz vaicājumiem, ja tādi projekta izstrādes laikā būs radušies:

18. aprīlī plkst. 11.00 Červonkas pilī, Vecsalienas pagastā

20. aprīlī plkst. 10.00 Sunākstes Saieta namā, Sunākstes pagastā

22. aprīlī plkst. 12.00 Gricgales Medņu krogā, Pilskalnes pagastā

25. aprīlī plkst. 11.00 Jēkabpils Pilsētas bibliotēkā, Jēkabpilī

26. aprīlī plkst. 18.00 tiešsaistes platformā ZOOM.

Kultūras programmas projektu konkursa pieteikuma veidlapa un nolikums pieejams Sēlijas tūrisma un kopienu portālā. Programmu administrē biedrība "Partnerība "Kaimiņi"" ar kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” informatīvo atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu