Rīgas Mazākajā galerijā atklās Lindas Vilkas personālizstādi "Mēs drīkstam nogurt"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Šo piektdien, 21. aprīlī, plkst. 19 K. K. fon Stricka villā tiks atklāta mākslinieces Lindas Vilkas personālizstāde “Mēs drīkstam nogurt”.

Lindas Vilkas 400 tūkstošu kristālu klātajā domu kartē atmirdz radošu impulsu sērija, iezīmējot pārslēgšanos starp fiziskiem un mentāliem skatupunktiem dažādās noguruma stadijās. Pārvarēto distanci var mērīt vairākos simtos kilometru, ko mērojusi roka, pārvietojot ikkatru kristālu no trauka līdz tam paredzētajam kvadrātmilimetram uz auduma virsmas. Attālināšanās palīdz izkristalizēt domas. Tuvināšanās ļauj pievērsties to detalizētai analīzei. Apvienojot darbu sēriju, kurai māksliniece piešķīrusi apzīmējumu “dažāda izmēra secinājumi”, izstāde kalpo kā atklāsme par noguruma klātesamību kā neatņemamu dzīves sastāvdaļu un atkopšanos no tā.

Linda Vilka (1995) ir multidisciplināra māksliniece un stāstu veidotāja, kura mākslas izglītību ieguvusi Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē un turpina studijas LMA profesionālajā doktorantūrā. Māksliniece strādā ar atmiņu, tās fiksācijas nozīmīgumu un uzmanības piesaisti lauku teritorijām. Līdz šim nozīmīgākie projekti radīti par dzimto Tārgales pagasta pusi, kur ienesti kopienas mākslas un vides kūrēšanas aspekti laikmetīgās mākslas pieejamības vairošanai, kā arī ierastās lauku rutīnas nojaukšanai. Savus novērojumus Linda Vilka izklāsta instalācijās, video darbos un performatīvās darbībās publiskajā vidē, tam visam cauri vijot tekstuālo formu – abstraktas un reizēm visai absurdas frāzes un rindas, kuras visbiežāk fiksētas no apkārtējās vides, cilvēkiem un izdzīvotajām situācijām.

Rīgas Mazākā galerija ir eksperimentāla izstāžu telpa, kura izveidota 2019. gadā. Līdz šim tā ir bijusi kvadratūras ziņā mazākā galerija Rīgā, kas izvietota K. K. fon Stricka villas skatlogā, un tajā notiekošās ekspozīcijas bija apskatāmas tikai no Aristida Briāna ielas. Taču ar Lindas Vilkas personālizstādes atklāšanu arī Rīgas Mazākā galerija ir piedzīvojusi pārmaiņas un pirmo reizi apmeklētājiem būs iespēja apskatīt ekspozīciju no galerijas iekštelpām. Tikmēr pārējie izstādes darbi būs apskatāmi villas lielajā zālē.

Izstāde būs apskatāma no 22. aprīļa līdz 1. jūnijam. Izstāžu telpa K. K. fon Stricka villā ir atvērta no trešdienas līdz piektdienai plkst. 17.00-20.00, sestdienās plkst. 12.00-17.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu