"Nemaksāšu ne centa!" Laurim Reinikam atņemta "Twitter" zilā atzīme (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Reiniks
Lauris Reiniks Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu dziedātājs Lauris Reiniks vietnē "Twitter" paziņojis, ka viņam noņemta zilā atzīme kā konta verifikācijas apliecinājums. 

"Mana zilā verifikācija nu ir vēsture. Īlons Masks to atņēma VISIEM verificētajiem kontiem. Tagad ikviens ar citplanētieša, kaķa vai suņa attēlu var to iegādāties un izlikties, ka ir ĪSTAIS. Cik tas ir "lieliski"! Piekāst tevi, "Twitter"! Es nemaksāšu ne centa!" vietnē raksta Reiniks.

Jau ziņots, ka sociālais tīkls "Twitter" 20. aprīlī sāka masveidā noņemt zilās atzīmes kontiem, kuru īpašnieki nav piekrituši abonēt par astoņiem ASV dolāriem mēnesī šīs atzīmes kā konta verifikācijas apliecinājumu. 

Zilo atzīmi par verificētu kontu agrāk varēja saņemt visi lietotāji, kuru identitātes atbilstību kontam bija apstiprinājuši "Twitter" darbinieki.

Pēc "Twitter" nonākšanas uzņēmēja Īlona Maska īpašumā viņš solīja mainīt šo sistēmu, kuru raksturoja kā "kungu un zemnieku sistēmu".

Maska vīzija paredz, ka zilā atzīme tagad ir pieejama ikvienam par astoņiem dolāriem mēnesī, lai "demokratizētu žurnālistiku un dotu spēku tautas balsij".

Iepriekš noteiktie termiņi zilo atzīmju noņemšanai bija pagājuši bez vērā ņemamas darbības. Tomēr 20. aprīlī zilā atzīme tika noņemta daudzu reportieru, politiķu un oficiālu iestāžu kontiem.

Masveidīgā zilo atzīmju noņemšana seko strīdiem starp "Twitter" un dažādām ziņu organizācijām, kas iebilda pret to, ka šo ziņu organizāciju kontiem tika pievienotas norādes, ka tās ir "saistītas ar valsti" vai ir "valdības finansētas".

Zviedrijas sabiedriskais radio "Sveriges Radio" šonedēļ paziņoja, ka šo norāžu dēļ izbeigs tvītošanu, sekojot ASV radiostacijas NPR un Kanādas raidsabiedrības CBC piemēram.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu