Signe Meirāne pametusi Latviju (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Signe Meirāne
Signe Meirāne Foto: Evija Trifanova/LETA

Kulinārijas eksperte un pavārgrāmatu autore Signe Meirāne ar ģimeni pārdevuši īpašumu Pierīgā un jau četrus mēnešus par mājām sauc Francijas pilsētu Lionu, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns?". 

"Mēs zinājām, ka kādreiz noteikti padzīvosim Francijā, jo gribējām apgūt franču valodu, kā arī mani ļoti interesē šīs valsts kulinārija, tāpat mums ir daudz franču draugu un ļoti patīk franču kultūra," atklāj Meirāne, sakot, ka pārcēlušies pērn novembrī, taču pirmā satikšanās ar šo pilsētu notikusi jau pirms deviņiem gadiem. 

Runājot par pārcelšanos, Meirāne saka, ka tas neesot bijis viegli - ar vīru, meitām, kā arī diviem kaķiem un suni. "Nepavisam nebija viegli. Tas bija vairāk sevis disciplinēšanas jautājums, citu tautu tradīciju un birokrātijas pieņemšana un daudz kas cits. (..) Bija ļoti daudz kas jāpārdod un jāatdod, jāatvadās no atmiņām un lietām, bet es domāju, ka beigu beigās mēs esam ļoti lieli ieguvēji."

Vaicāta, ar ko ģimene nodarbosies Lionā, viņa saka: "Šobrīd man ir sākušies divi lieli projekti, par kuriem pašlaik nevaru īsti neko stāstīt. Tie ir mani sapņu projekti, kurus ļoti esmu gribējusi. Uz nākamo pusotru gadu man ir ļoti daudz darāmā. Savukārt vīrs nodarbojas ar biznesu, kas ir skaļruņu un mūzikas tumbu ražošana. Viņš attīstīs šo biznesu šeit uz vietas. Tie ir mūsu dzīves galvenie punkti. (..) Meitenēm ir savi kursi, pulciņi un dažnedažādi notikumi. Tā mēs lēnām topam par vietējiem..."

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns?" 25. aprīļa numurā!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu