Foto Noskaidroti Dejas balvas laureāti, labākais balets - "Ņižinskis"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dejas balvas pasniegšanas ceremonija.
Dejas balvas pasniegšanas ceremonija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar Dejas balvu kategorijā "Baleta iestudējums vai notikums" sestdien tika godalgots Latvijas Nacionālās operas un baleta iestudējums "Ņižinskis".

Par labāko pedējo divu gadu baletdejotāju tika atzīta Sabīne Strokša par lomu interpretāciju iestudējumos "Apburtā princese" un "Drakula". Savukārt labākais baletdejotājs ir Eidens Viljams Konefrijs par lomas interpretāciju iestudējumā "Ņižinskis".

Foto: Dejas balvas pasniegšanas ceremonija

Kategorijā "Laikmetīgās dejas iestudējums" balvu saņēma iestudējums "Attālums starp mums" Ģertrūdes ielas teātrī. Savukārt ar balvu kategorijā "Laikmetīgas dejas horeogrāfs vai horeogrāfe" godināts Vilnis Bīriņš un Ramona Galkina par projektu "Brālis".

Balvu kategorijā "Laikmetīgās dejas dejotājs vai dejotāja" saņēma Agnese Bordjukova par darbu izrādē "Mans līgums ar krēslu", iestudējumā "Es eju ārā dārzā" un mūziklā "Balss no beletāžas".

Kategorijā "Skatuviskās tautas dejas iestudējums vai notikums" ar Dejas balvu godināts tautas deju ansambļa "Teiksma" 75 gadu jubilejas uzvedums "Trejdeviņas spēles".

Kategorijā "Skatuviskās tautas dejas horeogrāfs vai horeogrāfe" uzvaras laurus plūca Liene Grava un Reinis Rešetins par izrādi "Cik Saules mūsos".

Savukārt kategorijā "Mūsdienu deju iestudējums vai notikums" ar Dejas balvu novērtēta Veizāna deju skolas hiphopa dejas izrāde "Punkts".

Kategorijā "Jaunie dejas mākslinieki" piešķirtas divas balvas. Vienu saņēma Emma Lagūna par lomu interpretāciju iestudējumā "Gulbju ezers", "Apburtā princese" un "Serenāde". Otra balva piešķirta kompānijai "Sixth" par izrādi "Glitch", kuras horeogrāfi ir Ramona Levane un Marģers Vanags.

Par ieguldījumu dejas mākslā godināta Maruta Alpa. Viņai balva piešķirta par ilggadēju latviešu skatuviskās dejas attīstības veicināšanu un Dziesmu un Deju svētku tradīciju saglabāšanu, XXVII Vispārējo Dziesmu un XVII Deju svētku trīs tautas deju programmu sagatavošanu.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma pedagoģe, horeogrāfe, Deju svētku virsvadītāja Ieva Adāviča un baletdejotāja, ilggadēja Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas pedagoģe Valērija Kutena.

Kategorijā "Uzdrīkstēšanās dejas mākslā" balva piešķirta koncertuzvedumam "Dziesma dejo. Dziesma skan", kura producents ir Edžus Arums.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā, kuru reizi divos gados piešķir par sasniegumiem baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu