Slavenības uz oglēm: Sudrabkaija gatavo cukīni salātus Vidusjūras gaumē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kas gan būtu latvietis, ja viņš kaut reizi nebūtu cepis šašliku vai desiņas pie dabas krūts, malkojot kādu atspirdzinošu dzērienu? Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet interesanti, kādus grila ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudis? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar influenceri, digitāla satura veidotāju Emīliju Samu jeb Sudrabkaiju gatavosim grilētu cukīni salātus Vidusjūras gaumē.

Pavisam vienkārši pagatavojami, bet ļoti gardi grilētu cukīni salāti Vidusjūras stilā - ar svaigiem zaļumiem, citronu sulu, granātābolu sēklām un fetas vai kazas siera drumstalām. Salāti lieliski garšos gan kā pamatēdiens, pasniegti ar grauzdētu maizi, gan arī kā piedeva vistas gaļas šašlikam vai liellopa maltās gaļas kebabu iesmiņiem.

Raidījuma vadītājas Lauras virsvadībā Emīlija naski ķeras pie darba. Ar “Tefal” nazi šņikājot cukīni, viņa atzīst, ka mājsēdes laikā "aiz neko darīt" sanācis gatavot biežāk nekā šobrīd, kad atkal varam uz pilnu klapi baudīt kafejnīcu un restorānu piedāvājumu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kamēr uzkarst "Tefal" grilpanna, Laura sagatavotās cukīni šķēles liek bļodā, pārlej ar olīveļļu un apmaisa. Tālāk jau viss ir pavisam vienkārši - cukīni vienā kārtā liek uz karstās pannas un grilē, ik pa laikam apgrozot.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kapājot zaļumus, Emīlija stāsta, kādēļ bija paņēmusi pauzi no sociālajiem tīkliem, ko sešus mēnešus darījusi Maltā, kā izdevies plāns sākt jaunu dzīvi un kā sokas ar jaunā podkāsta "Mīlas dēka" veidošanu. 

Influencere ieskicē ne tikai maltiešu ēšanas paradumus, bet arī savu mīlas dēku ar maltiešu mediju zvaigzni un atklāj, ka šovasar gaida ciemos Maltā iegūtos draugus, lai visā krāšņumā parādītu viņiem, kā Latvijā tiek svinēti Jāņi: "Es šašliku viņus spiedīšu ēst: tu dzersi alu, tu ēdīsi šašliku un tu grilēsi!"

Sarunās laiks paiet nemanot - grils jau signalizē, ka cukīni ir gatavi un šķēles ieguvušas kārdinoši svītrainu “iedegumu”.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Apgrilētās šķēlēs tiek liktas atpakaļ bļodā un sajauktas ar zaļumiem, ķiplokiem un pārējām marinādes sastāvdaļām. Pirms pasniegšanas salātus atliek tikai pārdrupināt ar sieru un pārbērt ar granātābola sēklām. Noslēgumā Emīlija Laurai iemāca virtuvē ļoti noderīgu knifu, kā veikli atdalīt granātābola sēklas.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šeit atradīsi Emīlijas gatavotā meistarstiķa recepti, bet, lai uzzinātu, kā viņai veicās virtuvē, noskaties video!

Foto: Emīlija Sama gatavo grilētu cukīni salātus Vidusjūras stilā

Raksts tapis sadarbībā ar "Tefal".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu