Zināms, kurā vietā Eirovīzijas pirmajā pusfinālā ierindojās "Sudden Lights" (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EBU/CORINNE CUMMING

Noslēdzoties 67. starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam, tika atklāti pusfinālu rezultāti, un nu zināms, kurā vietā ierindojās Latvijas pārstāvji grupa "Sudden Lights". 

Apkopojot rezultātus, Latvija pirmajā pusfinālā saņēma 34 punktus un no 15 valstīm ierindojās 11. vietā, kas nozīmē, ka palikām pirmie aiz strīpas, lai iekļūtu finālā.  

Latviju no 10. vietas vietas ieguvējas Serbijas šķīra vien trīs punkti.  

Atgādinām, ka šogad pusfinālā tika ņemts vērā tikai skatītāju balsojums.

Latvijai vienu punktu piešķīra Čehija, Vācija, Moldova un Nīderlande. Divus punktus - Serbija, trīs - Somija un Francija, četrus punktus - Īrija un Portugāle, sešus punktus - Azerbaidžāna. Astoņus punktus Latvija saņēma no "Rest of the world" (Pārējā pasaule - red.) jeb valstīm, kas konkursā nepiedalījās, bet drīkstēja balsot tiešsaistē. 

Jāatzīmē, ka "pārējā pasaule" Latvijai piešķīra par punktu vairāk nekā šā gada Eirovīzijas uzvarētājai Lorīnai (Loreen) - viņa saņēma septiņus punktus. 

Visvairāk punktu skaitu - 177 - saņēma Somija, otrajā vietā palika Zviedrija ar 135 punktiem, bet trešajā vietā ierindojās Izraēla ar 127 punktiem.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvji grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" nekvalificējās Eirovīzijas finālam. Šī bija sestā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdodas pārvarēt pusfināla barjeru.

Šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvaras laurus plūca Zviedrijas pārstāve Lorīna (Loreen) ar dziesmu "Tattoo".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu