Kad redzēsim Lietuvu un Igauniju? Zināma Eirovīzijas finālistu uzstāšanās secība

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP, REUTERS/SCANPIX

Sestdien, 13. maijā, Liverpūlē notiks 67. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Lūk, kādā secībā redzēsim valstu uzstāšanos!

Pirmā uz skatuves kāps Austrija, pēc tam - Portugāle, Šveice, Polija, Serbija, Francija, Kipra, Spānija, Zviedrija, Albānija, Itālija, Igaunija, Somija, Čehija, Austrālija, Beļģija, Armēnija, Moldova, Ukraina, Norvēģija, Vācija, Lietuva, Izraēla, Slovēnija, Horvātija, Lielbritānija. 

Tas nozīmē, ka Igaunija uzstāsies ar 12. kārtas numuru, Lietuva - ar 22. kārtas numuru no kopumā 26 valstīm.

Lietuvas Eirovīzijas dziesmas līdzautori ir Latvijas mūziķi Krists Indrišonoks (pazīstams kā Chris Noah) un Jānis Jačmenkins jeb JJ Lush.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvji grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" nekvalificējās finālam. Šī bija sestā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdodas pārvarēt pusfināla barjeru.

Foto: Eirovīzijas pirmais pusfināls

"Es vērtētu mūsu priekšnesumu kā labu. Mēs darījām visu, kas bija mūsu spēkos," sarunā ar TVNET pēc pirmā pusfināla rezultātu paziņošanas sacīja grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis.

"Tas, kas nogāja greizi, - mums nepaveicās uz pusfinālu. Bija daudz favorītu, ārkārtīgi spēcīga cīņa, un mēs to jau zinājām no sākta gala. Tā dzīvē notiek - šis ir konkurss, un konkursā visi nevar uzvarēt," secina Zitmanis.

Vaicāts, ko grupai devusi piedalīšanās Eirovīzijas dziesmu konkursā, Zitmanis sacīja: "Mēs noteikti paņemsim līdzi ārkārtīgi lielu pieredzi - mēs redzējām augsta līmeņa priekšnesumus, augsta līmeņa darbiniekus šeit, aizskatuvē. Šis ir bijis viens liels piedzīvojums, un mums ir prieks, ka mums bija tas gods to visu piedzīvot un pārstāvēt Latviju. Mēs ceram, ka Latvija ar mums lepojas!"

Foto: Eirovīzijas otrais pusfināls

Neraugoties uz neiekļūšanu finālā, grupa saņēma atzinīgus vārdus no pašmāju sociālo tīklu lietotājiem.

67. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 13. maijā, plkst. 22.00. Aicinām sekot līdzi Toma Lūša teksta tiešraidei TVNET!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu