Noklausies! ⟩ Grupa "Tumsa" maina nosaukumu un izdod jaunu singlu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Grupa “pēc TUMSAs” veidota uz pazīstamās grupas „Tumsa” bāzes. Darbību tajā turpina grupas bijušie dalībnieki Jānis Daugalis un Haralds Drekslers, pieaicinot draugu un pieredzējušu bundzinieku Uldi Knapši, kurš vairākus koncertus spēlējis arī grupas “Tumsa” sastāvā, aizvietojot Kasparu Boroduško.

Šonedēļ nāca klajā grupas jaunākā dziesma “Acumirklis”, kuru producējis Roberts Dinters, bet miksējis Kārlis Šteimanis. Dziesmas teksta video veidojis Ēriks Saksons.

Nosacīts jaunās grupas sākums datējams ar 2019. gada februāri, kad grupas dalībnieki Jānis, Haralds un Uldis, sadarbojoties ar Arturu Gruzdiņu („Refleksija”), piedalījās „Muzikālās Bankas 2018” koncertā Daugavpilī, veltot dziesmu Valteram Frīdenbergam.

Tam sekoja koncerti un festivāli Liepājā, Kurzemē, kur ar vokālām partijām palīdzēja Emīls Dreiblats („Willov Farm”), līdz 2019. gada beigās izveidojās un nostiprinājās sastāvs, kāds tas ir šobrīd: Jānis Dreimanis – balss, Jānis Daugalis – bass, Krists Dēvics – ritma un solo ģitāras, Haralds Drekslers – ritma ģitāra un Uldis Knapšis – bungas.

Jānis Daugalis: “Nosaukums radies likumsakarīgi. Turpinot muzikālo darbību, esam radījuši jaunas dziesmas. Neizbēgami, spēlēsim arī „Tumsas” dziesmas gan oriģinālā skanējumā, gan mazliet kaut ko pamainot. Skanējumu citādāku padara tas, ka šajos aranžējumos taustiņinstrumentu nomaina otra ģitāra. Spēlēsim gan regulāri spēlētas dziesmas, gan tādas, kuras nav spēlētas jau daudzus gadus.

Tādā veidā izrādot cieņu un vienmēr paturot sirdīs izcilus draugus, grupas „Tumsa” vokālistus, komponistus un vārdu autorus - Mārtiņu un Valteru.”

Noklausies!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu