Rīgā uzstāsies amerikāņu eksperimentālā roka grupa "Swans"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē piektdien, 27. oktobrī plkst. 20:00 uzstāsies amerikāņu eksperimentālā roka grupa "Swans".

Gaidāms, ka 23. jūnijā grupa izdos sešpadsmito studijas albumu "The Beggar", ar kuru klausītājiem piedāvāts iepazīties koncertos Lielbritānijā, Eiropā un Ziemeļamerikā. Turnejas datumu saraksts pagarināts ar jauniem koncertiem gada otrajā pusē, to skaitā arī Latvijā.

Pirms grupas Kokaru zālē uzstāsies ilggadējais apvienības "Swans" ģitārists – gan ar epizodiskiem pārtraukumiem – Normens Vestbergs (Norman Westberg). "The Beggar" turnejā viņš pavadīs grupu kā iesildošais mākslinieks.

Koncerts Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē būs alternatīvas mūzikas cikla "Ceļabiedri" 2023. gada sezonas noslēdzošais pasākums sadarbībā ar alternatīvas kultūras kustību "Vārnu laiks".

Grupu "Swans" 1982. gadā izveidoja dziedātājs, dziesmu autors un multiinstrumentālists Maikls Žira (Michael Gira). Apvienības muzikālo augsni veidojusi Ņujorkas no wave stilistika, kuras avangarda skanējums savu raksturīgo izteiksmi sāka nostabilizēt aizvadītā gadsimta 70. gados. "Swans" guvuši atpazīstamību ar pastāvīgi mainīgu skanējumu, pētot tādus žanrus kā trokšņu roks (noise rock), postpanks, industriālais un postroks. Sākotnēji viņu mūzika bija pazīstama ar savu skanīgo brutalitāti un sabiedrību nicinošajiem, uz atsvešinātību virzītajiem dziesmu vārdiem. Pēc tam, kad 1986. gadā pievienojās dziedātāja, dziesmu autore un taustiņinstrumentāliste Žarbo (Jarboe), "Swans" savā mūzikā sāka iekļaut vairāk melodiju un strukturālas sarežģītības. 

"Swans" ir atstājuši zīmīgu muzikālu ietekmi uz tādām apvienībām kā "Nirvana", "Napalm Death", "Tool", "Liturgy" un virkni citām grupām. 

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu