Latvijas paviljons saņēmis starptautisku atzinību Venēcijas biennāles arhitektūras izstādē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Informē par Latvijas paviljonu Venēcijas biennāles 18. starptautiskajā arhitektūras izstādē
Informē par Latvijas paviljonu Venēcijas biennāles 18. starptautiskajā arhitektūras izstādē Foto: LETA, Evija Trifanova

Nepilnas nedēļas laikā kopš atklāšanas Latvijas paviljons Venēcijas biennāles 18.starptautiskajā arhitektūras izstādē izpelnījies starptautisku arhitektu, ekspertu uzmanību un ticis iekļauts vadošo arhitektūras un mākslas mediju labāko nacionālo paviljonu sarakstos, informēja Latvijas paviljona pārstāvis Kalvis Kidals.

Pie secinājuma, ka Latvijas paviljona ekspozīcija ir viena no tām, kas šī gada Venēcijas arhitektūras biennālē noteikti jāredz, nonākuši vairāku ietekmīgu arhitektūras un mākslas mediju kritiķi, kuri atzinuši "T/C Latvija" paviljonu par vienu no labākajiem 63 nacionālo paviljonu konkurencē.

Dienu pirms oficiālās atklāšanas, vairāki itāļu izdevumi ierindoja "T/C Latvija" savos top sarakstos. "Artribune" redaktore Valentina Silvestrini ierindoja paviljona ekspozīciju 4 vietā starp desmit labākajiem paviljoniem. "Gudrs? "Ģeniāls? Ironisks?" iesāk rakstu par Latvijas dalību Silvestrini. Arhitektūras un dizaina izdevums "Domus", pievienoja "T/C Latvija" starp būtiskākajiem paviljoniem, ko iesaka apmeklēt šī gada izstādē.

Īsi pēc Latvijas paviljona atklāšanas vairāki prestiži arhitektūras un mākslas izdevumi iekļāvuši "T/C Latvija" labāko nacionālo paviljonu izlasēs. Prestižā laikraksta "The Guardian" redaktors Olivers Veinraits izmantoja Latvijas ekspozīcijas konceptu, lai uzdotu svarīgus jautājumus par Venēcijas arhitektūras biennāles konceptu un tālāko attīstību.

Interjera un dizaina žurnāla "Elle Decor" redaktors Džovani Karli iekļāva Latvijas paviljonu savā favorītu sarakstā. Londonas izdevums "Monocle" savā ikdienas aktualitāšu slejā bija izveidojis "Top 3" paviljonu sarakstu, ko, kā pirmais, atklāja Latvijas paviljons, kam sekoja Francijas un Vācijas paviljoni.

Atzinīgus vērtējumus par Latvijas paviljonu publicējuši arī izdevums "Wallpaper*", interneta medijs "World-Architects" un pasaulslavenais dizaina blogs "Dezeen".

Venēcijas arhitektūras biennāle ir vērienīgākā un prestižākā arhitektūras izstāde pasaulē, tā tiek rīkota reizi divos gados. Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē piedalās kopš 2002.gada, un šogad izstādē piedalīsies jau desmito reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu