Valsts šogad 16 filmu projektiem sadalīs 1,4 miljonu eiro atbalstu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Nacionālais kino centrs (NKC) ir apstiprinājis šī gada filmu ražošanas konkursa rezultātus un 1,4 miljonu eiro atbalstu sadalīs 16 filmu projektiem.

Ar finansējumu atbalstītas piecas pilnmetrāžas spēlfilmas, sešas dokumentālās filmas, divas pilnmetrāžas animācijas filmas, divas animācijas īsfilmas un viens animācijas īsfilmu cikls.

Martā NKC izsludināja 2023.gada filmu ražošanas konkursu ar mērķi atbalstīt jaunu pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu. Konkursā 2023. gadam tika iesniegti 12 spēlfilmu, desmit animācijas filmu un 15 dokumentālo filmu projekti ar kopējo pieprasījumu 4,4 miljonu eiro apmērā.

No konkursā pieejamā finansējuma spēlfilmu projektiem piešķirti 643 925 eiro. Piecas pilnmetrāžas spēlfilmas ar valsts atbalstu sāks uzņemt režisori Reinis Kalviņš, Armands Zvirbulis, Gatis Ungurs, Anna Ansone un Linda Olte.

Savukārt dokumentālo filmu projektiem piešķirti 488 294 eiro. Sešu atbalstīto filmu režisori ir Laila Pakalniņa, Kārlis Lesiņš, Krista Burāne, Vitālijs Manskis, Rūta Znotiņa un Andris Gauja.

Animācijas filmu projekti saņems 279 652 eiro: divas pilnmetrāžas filmas ar valsts atbalstu veidos režisores Ilze Burkovska-Jakobsena un Signe Baumane, pie īsfilmām strādās debitanti Inese Pavēne, Mareks Kolāts un Ilze Lasmane-Brože.

NKC plānotajā filmu nozares konkursu grafikā jau noticis konkurss minoritāro kopražojumu atbalstam, vēl paredzēts konkurss filmu projektu attīstīšanai, kas tiks izsludināts augustā. Gandrīz visa gada garumā ir atvērti divi konkursi - ar NKC finansējumu ražošanā esošo filmu atbalsts un atbalsts citiem filmu nozares projektiem, šajos konkursos iesniegtos projektus izskata reizi mēnesī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu