Noskaties! ⟩ Rīga atbild: kāpēc tu dodies praida gājienā un kas tev ir sakāms homofobiem?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Šodien, 3. jūnijā, norisinājās lielākā cilvēktiesību notikuma "Riga Pride" nedēļas galvenais un visgaidītākais pasākums - lielais gājiens “Mēs visi esam Latvija”. Vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku pulcējās Rīgas ielās, lai dotos miermīlīgā protesta gājienā un iestātos par līdztiesību, iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Gājiens aizvadīts bez starpgadījumiem. Arī TVNET rubrika "Rīga atbild" bija tur! Vairāk skaties video!

“Šis ir bijis iespaidīgākais gājiens, kādu Rīga līdz šim ir piedzīvojusi. Desmitiem uzņēmumu, organizāciju, diplomātu, bet pats galvenais - tūkstošiem laimīgu cilvēku, kuri iestājās par cilvēktiesībām, vienlīdzību. "Riga Pride" mērķis ir sevi pierādījis, ka spēj būt viens no Rīgas vienojošākajiem pasākumiem.

Latvijas sabiedrība ir kļuvusi daudz atvērtāka un iekļaujošāka, diemžēl politiķi joprojām nespēj nedz pieņemt Civilās savienības regulējumu, nedz ratificēt Stambulas konvenciju.

Nākamgad Rīgā atgriezīsies Baltic Pride, atvedot aktīvistus no reģiona, lai iestātos par visu cilvēku cilvēktiesībām,” atzīst "Riga Pride" līdzpriekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Foto: Rīgas praida gājiens 2023

“Paldies visiem, kas šodien nepalika mājās un atnāca uz "Riga Pride" gājienu! Paldies visiem, kas šodien iestājās par līdztiesību, par visām ģimenēm, par cilvēktiesībām. Mēs redzam pozitīvas pārmaiņas sabiedriskās domas aptaujās, bet šodien mēs šīs pārmaiņas redzējām Rīgas ielās. Ir svarīgi būt redzamiem. Šodien mēs bijām redzami!” atzīmē "Riga Pride" priekšsēdētāja Kristīne Garina.

Jau vēstīts: lai gan sabiedrības attieksme par homoseksualitāti uzlabojas - 72% sabiedrības ir pieņemoši vai neitrāli uzskati par homoseksualitāti, Saeimā joprojām trūkst dzirdīgu ausu sabiedrības pieprasījumam - trūkumi tiesiskajā vidē turpina būtiski kavēt iekļaujošas sabiedrības veidošanos. Uz to norāda arī ILGA Rainbow Europe vērtējums par normatīvo aktu esamību, kas nodrošina LGBTQ iedzīvotāju drošību - 2022. gadā Latvija bija 13 mazāk iekļaujošā valsts, balstoties uz normatīvo aktu esamību, kas nodrošina LGBTQ iedzīvotāju drošību. Latvijas sasniegtais rezultāts bija tikai 22 no 100%.

Video: Atskats uz "Riga Pride 2023"

Neiekļaujošas politikas rezultātā 2022.gadā Latvijas tautsaimniecībai nodarītie zaudējumi mērāmi miljonos - kopumā no 406 milj. EUR līdz pat 811 milj. EUR. Tas ir pielīdzināms no 1% līdz 2% no Latvijas iekšzemes kopprodukta un atbilst aptuveni aizsardzības budžetam.

"Riga Pride" iedvesmo kopā ar Printful, TVNET GRUPA, Swedbank un Draugiem Grupa. Zied kopā SexyStyle, Accenture, AirBaltic un ASV vēstniecību Latvijā. Atbalsta Nīderlandes karalistes vēstniecība, Norvēģijas karalistes vēstniecība, Kanādas vēstniecība, KPMG Baltics, Atea, Clear Channel, Caffeine, Flandrijas pārstāvniecība Baltijas valstīs un Polijā, Labietis un daudziem citiem.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu