"Teatrāļu duelis!" Ļaudis soctīklos izsakās par Hermaņa vēršanos pret Dailes teātri

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Kairišs un Alvis Hermanis
Viesturs Kairišs un Alvis Hermanis Foto: LETA/TVNET kolāža

Pēc tam, kad Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis skarbi vērsās pie Dailes teātra vadības par jauno aktieru pārvilināšanu un pārpirkšanu, ļaudis sociālajos tīklos izteikuši savas domas par notiekošo. 

Jau ziņots, ka Hermanis savā “Instagram” kontā brīdina par iespējamo tiesvedību pret Dailes teātra direktoru Juri Žagaru un māksliniecisko vadītāju, režisoru Viesturu Kairišu: “Lielais teātra biznesmenis Juris Žagars un viņa draugs vanabī Krišjānis Barons no Staļina prēmijas laureāta Smiļģa Dailes teātra var jau sākt gatavoties kārtējai lielajai tiesas prāvai. Šoreiz prasītāji būs JRT, Valmieras un Liepājas teātris, kuru nupat izglītību ieguvušos jaunos aktierus-studentus viņi šobrīd brutāli pārpērk. Šobrīd uzrunāti, cik zināms, kopā jau vismaz 12 jaunie aktieri.”

Reaģējot uz Hermaņa pausto, Dailes teātris nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, kas publiskots "Facebook". Tajā teātris skaidro, ka patlaban tam ir četras brīvas aktieru štata vietas un ar darba piedāvājumu Dailes teātrī ir uzrunāti nevis divpadsmit, bet trīs konkrēti jaunie aktieri un viens vidējās paaudzes aktieris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu