Rīgas Mākslas telpā notiks fonda "Nāc līdzās!" jauktā kora jubilejas koncerts

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Anita Saka

Rīgas Mākslas telpā piektdien, 9.jūnijā, plkst. 19.30 savu 10 gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēs fonda "Nāc līdzās!" jauktais koris, kurā apvienojušies cilvēki ar redzes, kustību un garīgās attīstības traucējumiem, informē fonda vadītāja un kora dibinātāja Sarma Freiberga.

Korī kopā ar jauniešiem dzied viņu mammas – asistenti. Dibinot šo kori, Sarma Freiberga vēlējusies parādīt, cik talantīgi ir cilvēki ar īpašām vajadzībām un cik liels ir viņu potenciāls.

Jubilejas koncertā diriģēs diriģenti, kuri ar kori strādājuši jau iepriekš. Kora pirmā diriģente bija Latvijas koru virsdiriģente Aira Birziņa. Viņas iesākto darbu sešus gadus turpināja Rūdolfs Bērtiņš, aizvedot kori līdz 2018. gada Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkiem. Pēc tam ar kori strādāja diriģente Ginta Rūse, kurai nācās darboties pandēmijas sarežģītajā laikā. Pēdējos divus gadus ar kori strādāja diriģents Imants Točs, viņa vadībā koris piedalījās jau otrajā Dziesmu svētku skatē, kurā guva augstu žūrijas novērtējumu – ieguva 1. pakāpi un nedalītu žūrijas komisijas atzinību.

Šajos gados koris ierakstījis divus audio diskus – "Nāc līdzās un dziedi Eiropā!", kurā iedziedātas dziesmas 12 Eiropas tautu valodās, un audio disku ar latviešu komponistu dziesmām "Dvēseles dziesma". Daļa no kora šogad piedalījās arī Jēkaba Jančevska dziesmu cikla ar Ojāra Vācieša dzeju "Gaišās dziesmas" ierakstā kopā ar jauniešu kori "Kamēr…" diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

Koris aktīvi koncertējis gan Latvijā, gan Anglijā, Lietuvā un Igaunijā. Par ceļojumiem kora vadītāja pateicas "Daugavas vanagiem" un pieminēto valstu Latvijas vēstniecību atbalstam. Ņemot vērā, ka koris no Rīgas pašvaldības nesaņem finansiālu atbalstu, tas par savu pastāvēšanu saka lielu paldies fonda "Nāc līdzās!" ziedotājiem.

Uz kora mēģinājumiem svētdienās ierodas jaunieši ne tikai no Rīgas – ir dalībnieks, kurš mēro tālo ceļu no Balvu novada Tilžas, citi dalībnieki brauc no Dobeles, Babītes, Inčukalna, bet lielākā daļa ir rīdzinieki.

"Ikviens atbalsts ir ļoti svarīgs, lai jaunieši varētu darboties šajā korī un sajusties līdzvērtīgi radošajās aktivitātēs, apliecināt savus talantus un pilnvērtīgi piepildīt savu brīvo laiku, varētu uzstāties skaistos skatuves tērpos, lai viņiem būtu profesionāli skolotāji un viņi varētu dziedāt uz skatuvēm Latvijā un citur,"

uzsver Sarma Freiberga. Svarīga piebilde: "Nāc līdzās!" jubilejas koncertā Rīgas Mākslas telpā piektdien, 9.jūnijā, plkst. 19.30 ieeja būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu