Dailes teātris reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 654 000 eiro

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dailes teātris
Dailes teātris Foto: Zane Bitere/LETA

VSIA "Dailes teātris" reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 654 000 eiro, liecina uzņēmējdarbības datubāzes "Lursoft" publiskotā informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir banka "Swedbank", un tā nodrošina aizdevuma līgumu. Pēc "Lursoft" vēstītā, Dailes teātris ir ieķīlājis ķermeniskos pamatlīdzekļus. Ar tiem saprotamas kustamas vai nekustamas ķermeniskas lietas, kuras sabiedrība tur kā īpašnieks vai kā nomnieks saskaņā ar finanšu nomu, lai izmantotu preču ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai administratīvā nolūkā.

Ķermeniskos pamatlīdzekļus sabiedrība paredz izmantot ilgāk par vienu gadu un sagaida, ka no šo lietu turēšanas tiks saņemti saimnieciskie labumi, tās nav iegādātas un netiek turētas pārdošanai un to lietderīgās lietošanas laiks ir ilgāks nekā viens parastās darbības cikls.

Šī ir pirmā komercķīla, kas līdz šim reģistrēta Dailes teātrim. Reģistrācija veikta trešdien, 7. jūnijā.

Pēc Dailes teātra publiskotās informācijas, šogad, 20. maijā tika sasaukta teātra dalībnieku sapulce saistībā ar lēmumu par aizdevuma ņemšanu digitālo akustisko sistēmu iegādei teātra Lielās zāles pielāgošanai akadēmiskās mūzikas atskaņošanai un muzikālā teātra vajadzībām.

2022. gadā Dailes teātris strādāja ar 3,052 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,8 reizes vairāk nekā 2021. gadā, savukārt teātra peļņa pieauga par 51,5% un bija 5990 eiro, liecina Firmas.lv rīcībā esošā informācija.

Teātra 2022. gada pārskatā teikts, ka pērn iestudēti 13 jauniestudējumi. Deviņi jauniestudējumi bija Lielajā zālē, trīs – Mazajā zālē, bet viens jauniestudējums bija Dailes dārzā. 2022. gadā, pakāpeniski samazinoties Covid-19 ierobežojumiem, pieauga teātra skatītāju skaits – izrādes un viesizrādes pērn kopumā ir noskatījās 108 942 apmeklētāji, kamēr pirms pandēmijas 2019.gadā skatītāju skaits bija 191 914.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu